Suspiciunile lui Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, după accidentul oribil din București, cu două fetițe victime: „Se pare că a fost ceva în neregulă” (VIDEO)

Suspiciunile lui Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, după accidentul oribil din București, cu două fetițe victime: „Se pare că a fost ceva în neregulă (VIDEO)
Foto: PIxabay

Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, a oferit primele comentarii în urma accidentului oribil din București, produs în zona de nord-vest a Capitalei.

Două fetițe au fost lovite de o mașină a Poliției. O fetiță a decedat și cealaltă se află în spital. Potrivit unui comunicat al Poliției, autospeciala circula cu semnalele luminoase aprinse, nu și cu cele acustice.

În lege se menționează faptul că un echipaj de poliție aflat în misiune urgentă trebuie să utilizeze atât prin semnalele luminoase, cât și acustice.

„Semnalele acustice și luminoase se folosesc pentru misiunile urgente. Acum v-ați uitat că în majoritatea cazurilor mașinile de poliție circulă luminile aprinse. Pentru ce? Înseamnă că au o misiune. Dacă au pus în funcțiune sistemul luminos, trebuie să ai și sistemul acustic. 

(…) În momentul în care se apropie de o trecere pentru pietoni, obligația pietonilor este ca o mașină care are semnalele acustice și luminoase, pietonul acordă prioritate mașinii de poliție (n.r. – potrivit legii). Lucrurile sunt cât se poate de clare. Deci ori este în misiune, ori nu este (…) Se pare că ceva a fost în neregulă”, a declarat Diniță, pentru B1 TV.

Primele informații oficiale despre accidentul din București, zona Laminorului (Bucureștii Noi)

Brigada Rutieră efectuează cercetări, iar cazul va trece pe mâna procurorilor. În mașină se afla o singură persoană, polițistul de la volan. Urmează să se stabilească dacă agentul se afla într-o misiune, unde se îndrepta și dacă autospeciala avea semnalele luminoase și acustice activate.

Agentul de poliție lucra în sistem din anul 2017, potrivit primelor informații oferite de purtătorul de cuvânt.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`