Surse: Un împrumut de 2 miliarde de dolari ar urma să fie acordat României din partea SUA pentru înzestrarea armatei

Surse: Un împrumut de 2 miliarde de dolari ar urma să fie acordat României din partea SUA pentru înzestrarea armatei
Sistem de rachete Patriot. Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Christophe Gateau

România a solicitat un împrumut istoric din partea SUA, în valoare de 2 miliarde de dolari pentru înzestrarea armatei, au declarat surse politice pentru Știrile ProTV.

Împrumut istoric din partea SUA

Congresul american ar urma să aprobe acest credit. Împrumutul ar avea loc în contextul în care România s-a angajat recent să trimită în Ucraina un sistem Patriot.

România, prin MApN și Finanțe, urmează să elaboreze o scrisoare de intenție către Congresul american privind un credit la o dobândă anuală de (cel mai probabil) 3%, destinat unor programe în derulare, aunță Știrile ProTV.

SUA acordă, sub forma de împrumut, patru miliarde de dolari României și Poloniei, câte două miliarde pentru fiecare stat. Pentru Polonia, creditul a fost deja aprobat de Congresul american.

Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, au semnat, pe 11 iulie, la Washington, acordul bilateral de securitate între cele două state.

Cele două ţări vor continua cooperarea pentru a consolida stabilitatea economică şi rezilienţa Ucrainei prin sprijinirea redresării şi reconstrucţiei Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`