Surse: Procurorii au extins ancheta și verifică alte cinci morți suspecte de la Spitalul Pantelimon. Șefa secției ATI va fi audiată la Serviciul Omoruri

Florina Pompilian, șefa Secției ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon sosește la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, 13 august 2024. Inquam Photos / George Călin

Procurorii au extins ancheta în dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon și verifică alte cinci decese, iar șefa secției de terapie intensivă va fi audiată marți la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Procurorii verifică alte cinci morți suspecte de la Spitalul Pantelimon

Anchetatorii vor verifica dacă alte cinci decese suspecte au legătură cu acuzațiile de crimă cu premeditare pe care le-au formulat împotriva a doi medici. Nu este vorba despre o dezhumare, ci vor fi analizate rapoarte de necropsie deja întocmite.

Săptămâna trecută, miercuri, doi medici au fost reținuți 24 de ore pentru tentativă de omor și omor calificată, respectiv o asistentă pentru mărturie mincinoasă.

Ce au spus cele două doctorițe reținute

Cele două doctorițe, susțin procurorii, au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 de ani, internat în stare gravă la terapie intensivă, prin scăderea dozei de noradrenalină, ceea ce a condus la instalarea stopului cardio-respirator și, în cele din urmă, la deces.

Una dintre doctorițe ar fi susținut în fața anchetatorilor că există anumite proceduri care justifică scăderea dozei de noradrenalină, procedură care de fapt nu ar exista în cazul la care se face referire, spun sursele G4Media.

„La data de 04.04.2024, ora 13:17, inculpatele M.M.A. și P.M., profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (același pacient de 54 de ani, aflat în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 60/36 mm/Hg), acţionând cu intenţia de a suprima viaţa pacientului, i-au redus doza de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 20 ml/h, la valoarea de 1ml/h, fapt ce a condus, 58 de minute mai târziu, la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului declarat la ora 15:00”, au declarat procurorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`