Sorin Oprescu şi-ar fi putut provoca starea de rău. Surse medicale spun că fostul edil al Capitalei şi-ar fi administrat în arest mai multă insulină decât avea nevoie pentru diabetul de care suferă, informează B1 TV. Suplimentarea dozei trebuie făcută însă cu mare atenţie, avertizează medicii, pentru că poate băga pe oricine în spital. Lucru pe care Sorin Oprescu, medic de profesie, ar fi trebuit să-l ştie. Totul a ieşit la iveală după percheziţiile care au avut loc în celula lui Oprescu şi în urma cărora poliţiştii au ridicat două flacoane de insulină.
Potrivit unor surse medicale din Institutul Naţional de Diabet, Sorin Oprescu ar fi întrecut măsura în momentul în care şi-a administrat insulină în perioada cât a stat după gratii. Supradoza a fost chiar confirmată de avocatul fostului edil, care a explicat însă că politicianul şi-a mărit cantitatea de insulină cu intenţia de a compensa regimul alimentar pe care nu-l avea. Specialiştii spun că administrarea unei supradoze de insulină poate fi făcută şi în scop suicidar sau pentru a forţa internarea în spital.
”Există restricții clare privind posesia medicamentelor în orice formă de încarcerare și niciun astfel de pacient nu e lăsat cu medicația asupra sa. De altfel, de-a lungul timpului, cele mai grave cazuri de intoxicații voluntare medicamentoase le-am avut din penitenciarul de maximă siguranță, când pacienții au reușit să nu-și administreze medicația și au păstrat-o asupra lor ulterior ingerând o doză mai mare decât trebuia”, a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru.
De altfel, poliţiştii au percheziţionat celula lui Sorin Oprescu după ce timp de 24 de ore, primarul suspendat a stat izolat, singur în celulă şi, spun avocaţii, nesupravegheat. În urma verificărilor, două flacoane de insulină au fost ridicate, flacoane care la momentul precheziţiei, erau ţinute în frigider, şi nu în celula în care este încarcerat Oprescu.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, au existat suspiciuni că „într-o camera de reţinere din cadrul Centrului de Reținere sunt deţinute ilegal medicamente. A fost efectuata o percheziţie, ocazie cu care asupra unei persoane privata de libertate au fost găsite două flacoane de insulină injectabilă, ce au fost ridicate, urmând a fi luate măsurile legale. Facem precizarea că alte bunuri sau medicamente nu au fost ridicate şi că administrarea tuturor medicamentelor pentru persoana în cauză se face exclusiv la recomandarea şi sub supravegherea unui medic”.