Surse: Încă un zbor anulat de Wizz Air. Compania aeriană ar avea un avion stricat de 3 săptămâni

Surse: Încă un zbor anulat de Wizz Air. Compania aeriană ar avea un avion stricat de 3 săptămâni
Sursa foto: Wizz Air/Facebook

Wizz Air a mai anulat un zbor, de data aceasta spre Bologna, Italia. Compania aeriană le-a transmis pasagerilor afectați să-și caute singuri altă cursă, iar ea le va compensa costul, susțin surse B1TV.RO. Aceleași surse mai afirmă că Wizz Air are un avion defect de trei săptămâni.

Toate acestea se întâmplă în contextul în care și de Paște vacanțele multor români au fost date peste cap după ce Wizz Air a reprogramat sau chiar anulat mai multe curse. Sute de oameni au rămas astfel blocați pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii, mulți cu zboruri de escală, au fost nevoiți să găsească alte alternative sau să-și amâne vacanța.

Însă pe 25 aprilie, Wizz Air a anunțat că începe să opereze și zborurile Blue Air și că va ajunge până la finalul anului la o cotă de piață de peste 50%, de la 40% cât are în prezent.

Mesajul șefului ANPC pentru pasagerii afectați de cursele anulate

Recent, într-o intervenție pentru B1 TV, Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a îndemnat pasagerii afectați de amânarea sau anularea diverselor curse aeriene să se adreseze Autorității. ANPC nu poate amenda un operator economic dacă acesta are sediul în alt stat european, dar se poate adresa autorităților de acolo.

„Din păcate, low-cost au devenit o fata morgana: azi pare low cost biletul, dar dacă dacă te hotărăști să te duci cu valiza, mai costă ceva, dacă mai adaugi o rezervare de loc… Toate acestea te duc la un preț ca al companiilor de linie regulată”, a constatat președintele ANPC.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:30 - Marcel Ciolacu: Anul viitor românii plătesc aceleași impozite pe proprietate. Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul al valorii impozabile pentru clădiri (VIDEO)
12:26 - O bandă de hoți care a dat spargerea în București a fost prinsă în Timiș
12:18 - Ciocolata va ajunge de la un desert accesibil, la un produs de lux. Prețurile la cacao au atins niveluri recorduri
12:16 - Marcel Ciolacu: Politicieni disperați să își facă loc în turul 2 inventează scenarii iresponsabile. Nu va exista nicio imixtiune a Rusiei în procesul electoral / Aprobăm noi măsuri de sprijin pentru R. Moldova (VIDEO)
12:01 - Florin Roman, după declarațiile lui Gigi Becali: Blatul politic între PSD/AUR și Marcel Ciolacu/George Simion a fost confirmat cu nonșalanță din interior
11:59 - Oanei Paraschiv i s-a pus pata pe Sorin Brotnei. Ce s-a întâmplat după Asia Express
11:49 - 5 joburi moderne pe piața locală a resurselor umane
11:48 - Adrian Țuțuianu, despre o posibilă înțelegere între AUR și PSD: „Aceste acuzații dovedesc incapacitatea celor doi contracandidați, Ciucă și Geoană, de a performa electoral” (VIDEO)
11:39 - Alexandru Dimitriu: USR nu o să intre la guvernare cu PSD, acest partid toxic care a nenorocit România atâta timp (VIDEO)
11:36 - Încă o maimuță a murit la grădina zoologică din Hong Kong. Bilanțul mamiferelor moarte a ajuns la 12. Cauza decesului ar fi solul infectat cu o bacterie care poate afecta și oamenii