Surse: Gheorghe Dinicu le-ar fi spus procurorilor că a ridicat pensiunea Ferma Dacilor pe locul unui grajd, fără autorizație de construire. Vulpile i-ar fi mâncat 1000 de păsări și a renunțat la planurile pentru ferma bio

Surse: Gheorghe Dinicu le-ar fi spus procurorilor că a ridicat pensiunea Ferma Dacilor pe locul unui grajd, fără autorizație de construire. Vulpile i-ar fi mâncat 1000 de păsări și a renunțat la planurile pentru ferma bio
Urmari ale incendiului de la "Ferma Dacilor, Tohani, jud. Prahova, 27 decembrie 2023. Inquam Photos / Bogdan Buda

Cornel Dinicu, patronul de facto al complexului Ferma Dacilor, le-ar fi spus procurorilor la audieri că a construit pensiunea în clădirea în care fusese un grajd și că „autorizația de construire nu putea fi niciodată obținută din cauza sistemului greoi și a oamenilor de la Primărie și Consiliul Județean”, potrivit G4Media.ro.

Gheorghe Dinicu, audiat de procurori în dosarul deschis după incendiul de la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu este în arest preventiv și a dat declarații în dosarul deschis după incendiul care a mistuit Ferma Dacilor și în care au murit opt persoane.

În cadrul audierilor, Dinicu le-ar fi spus anchetatorilor că a luat „toate măsurile necesare pentru împedicarea acestui dezastru”, precum și că începuse toate demersurile pentru obținerea autorizațiilor ISU și a celorlalte autorizații de funcționare.

El susține că a decis să construiască pensiunea întrucât planul său inițial, de a deschide o fermă bio, a fost dat peste cap din cauză că „vulpile mi-au mâncat 1000 de păsări”.

„De când am deschis ferma, respectiv in anul 2011, am depus documente pentru autorizare electrica, autorizare ISU am solicitat târziu după ce a fost efectuat un control de către lucrătorii de la ISU in anul 2019. În ceea ce privește autorizația electrica, arat ca ne-am racordat la curent incă din momentul in care am săpat pentru ferma respectiv branșarea curentului electric pentru funcționare, branșarea fiind efectuată de către lucrătorii de la Electrica. Cu siguranță au existat un plan și o autorizație in acest sens pentru fermă, respectiv pompa de apa. Ulterior nu am mai obținut niciun fel de alta autorizație, deși am cerut in repetate rânduri mărirea puterii”, ar fi declarat Gheorghe Dinicu, potrivit G4Media.ro.

Patronul este acuzat de procurori că ar fi permis funcționarea pensiunii fără niciun fel de autorizații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)