Surse: Fragmente osoase găsite la Ferma Dacilor. Au fost trimise la București pentru expertiza genetică / Zona e izolată și păzită

Surse: Fragmente osoase găsite la Ferma Dacilor. Au fost trimise la București pentru expertiza genetică / Zona e izolată și păzită
Sursa Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Anchetatorii au descoperit mai multe fragmente osoase în cercetările efectuate printre ruinele de la complexul turistic Ferma Dacilor și le-au trimis la București pentru expertiza genetică, au declarat surse judiciare, vineri, pentru Agerpres.

Ferma Dacilor, izolată și păzită de autorități în contextul cercetărilor

Cercetarea la fața locului s-ar fi încheiat joi seară, iar în prezent zona este izolată și păzită.

Autoritățile au confirmat șapte decese după incendiul devastator de la Ferma Dacilor și erau în căutări după o a opta persoană dispărută.

„Până la acest moment au fost identificate șapte dintre cele opt persoane dispărute, iar activitățile de căutare în vederea depistării celei de-a opta persoane sunt continuate de polițiștii prezenți la fața locului (…). Au fost identificate victimele, pe baza probelor ADN”, declara, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Maria Magdalena Rădulescu.

Procurorii prahoveni au precizat că se efectuează cercetări in rem pentru infracțiunile de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, respectiv de ucidere din culpă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că exista baza legală pentru a fi închisă ferma încă din 2019.

„De ce nu s-au făcut controale ulterior, aici nu avem ce să explicăm. Raportul se referă la perioada 2019 – 2023, este simplă situația. A fost făcut un control în 2019, s-au constatat 6 nereguli, s-au dat doar avertismente și apoi nu a mai mers nimeni acolo până în ziua de azi, ceea ce e ciudat pentru noi, mai ales că atunci când ai constatat nereguli te duci și verifici din nou, în niciun caz nu trec 4 ani”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare