Florina Pompilian a demisionat de la conducerea secției ATI din Spitalul Pantelimon

Florina Pompilian a demisionat de la conducerea secției ATI din Spitalul Pantelimon
Florina Pompilian, șefa Secției ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon sosește la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, 13 august 2024. Inquam Photos / George Călin

UPDATE, 19 august, ora 16.45: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că Florina Pompilian a demisionat de la conducerea secției ATI din cadrul Spitalului Sfântul Pantelimon din București. Oficialul a precizat că a fost numit un interimar în locul ei.

Florina Pompilian a demisionat de la conducerea secției de terapie intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Sfântul Pantelimon din București, luni, în contextul dosarului penal pe care l-a deschis Parchetul General după moartea suspectă a unor pacienți, au declarat surse oficiale pentru G4Media.

Florina Pompilian ar fi demisionat de la conducerea secției ATI

Florina Pompilian a fost audiată, săptămâna trecută, la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei. Surse judiciare declarau pentru G4Media că procurorii au extins ancheta și investighează și alte decese decât cele vizate inițial de cercetări.

Sursele respective susțin că alte cinci decese suspecte vor fi investigate pentru a se vedea dacă au sau nu legătură cu acuzațiile de crimă cu premeditare care au fost formulate împotriva a doi medici.

Două doctorițe arestate în dosar

Două doctorițe au fost arestate pentru tentativă de omor și omor calificat. Anchetatorii le acuză că ar fi provocat moartea unui pacient de 54 de ani, internat în stare gravă la ATI, prin scăderea dozei de noradrenalină.

Una dintre doctorițe, spun sursele G4Media, a declarat în fața procurorilor că există anumite proceduri medicale care justifică scăderea dozei de noradrenalină.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`