Surse: Comisarul Marian Iorga, acuzat că ar fi luat mită un ceas, trimis să lucreze la Școala de Poliție din Câmpina

Surse: Comisarul Marian Iorga, acuzat că ar fi luat mită un ceas, trimis să lucreze la Școala de Poliție din Câmpina
Foto: Poliția Română / Facebook

Marian Iorga, comisarul șef care a condus IJP Prahova din luna mai a anului trecut și care e acuzat de luare de mită, nu mai are voie să ocupe o funcție de conducere în perioada în care se află sub control judiciar și nici nu mai poate lucra în operativ. El va fi detașat într-un post din zona administrativă.

Potrivit surselor Ziarului Incomod, Iorga va lucra din 12 iulie la Școala de Poliție de la Câmpina, cel mai probabil pe un post de ofițer de serviciu.

Iorga a fost șef al IPJ Călărași și al IPJ Prahova. Încetarea împuternicirii sale la conducerea IPJ Prahova a fost decisă în urma anchetei.

Comisarul Marian Iorga, acuzat de luare de mită

Cât timp va fi vizat de o măsură preventivă, acesta va fi obligat să se prezinte periodic la sediul Poliției Câmpina.

De asemenea, el nu are voie să părăsească România și nici să comunice, direct sau indirect, cu anumite persoane din dosar.

Comisarul Marian Iorga este acuzat de procurorii DNA că, din funcția de inspector șef al IPJ Călărași, pe 29 aprilie 2017, „ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior”.

Polițistul a fost plasat sub control judiciar 60 de zile, începând de la data 8 iulie.

În dosar este cercetată pentru dare de mită și persoana care i-ar fi dat ceasul lui Iorga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`