Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată ce tranzitaseră Portul Constanța. Captură record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”

Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată ce tranzitaseră Portul Constanța. Captură record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”
Foto simbol: Pixabay

Poliția Română și DIICOT au depistat cocaină în 16 tone de pulpă de fructe congelată care tranzitaseră Portul Constanța, o captură record în cadrul operațiunii cu nume de cod „Exotic”, spun sursele B1TV.ro.

Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată

Cocaina provine din America de Sud și a fost identificată de autoritățile române în Portul Constanța, în 16 tone de pulpă de fructe congelată.

Captura a fost realizată de Poliția Română și DIICOT, în cadrul unei operațiuni intitulate „Exotic”.

„La jumătatea lunii august 2024, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog a inițiat o operațiune cu nume de cod «Exotic», pe baza unor date și evaluări proprii, situație ce a fost sesizată de îndată Serviciului Teritorial Constanța al DIICOT, activitățile operative de verificare demarându-se în cauză.

Numele operațiunii a fost stabilit ținându-se cumva cont de faptul că scenariul gândit de autori este unul inedit, reliefând complexitatea organizării grupărilor de criminalitate organizată, precum și modalitățile inovative identificate de acestea pentru a-și atinge scopul, activitățile de administrare a probatoriului fiind deosebit de complexe și necesitând resurse însemnate în acest caz.

În urma activităților de supraveghere operative derulate în această operațiune, s-a semnalat faptul că în ziua de 18 septembrie 2024 un container ce a fost transportat de o navă maritimă din America de Sud și care a fost descărcat într-un terminal din Portul Constanța, în urma realizării formalităților vamale, a fost deplasat către municipiul Aiud, unde au fost transbordate într-un autocamion frigorific 71 de recipiente, bidoane, ce erau conținute de acest container”, a declarat un reprezentant al Poliției, marți, într-o conferință de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:57 - Tragedie în Italia. Doi turiști, un bebeluș și bunica sa, au fost dați dispăruți în urma inundațiilor din nordul Italiei
19:42 - Cât costă o noapte de cazare în complexul lui Dan Bittman. Părerile turiștilor sunt împărțite: „După ce cobori 188 de trepte …”
19:37 - Sondaj: Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă ar obține cele mai multe dintre voturile exprimate de cetățenii Republicii Moldova la prezidențialele din România
19:31 - Gest admirabil din partea unui tânăr din Târgu Jiu. Acesta a găsit pe stradă un portofel plin cu bani
19:22 - Octavian Berceanu: Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro. Bani pentru partide și pentru infractori pe seama populației – 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării (VIDEO)
19:22 - O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice se lansează pe 27 septembrie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care aplică pentru finanțare și de ce documente este nevoie
19:11 - Diana Mardarovici (PNL), despre „Legea Iohannis”: În context electoral, că s-a răzgandit Marcel Ciolacu și că nu mai vrea să susțină această modificare legislativă, nu e o surpriză pentru nimeni (VIDEO)
19:05 - Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane
19:04 - Doi adolescenți ruși au fost arestați după ce au incendiat un elicopter al armatei. Tinerii au fost angajați pentru acest lucru
18:39 - Reacția unui vlogger britanic după ce a vizitat Sibiul: „Realitatea este alta” (VIDEO)