Surpriza unui olandez, după ce şi-a închiriat casa unor români: „Locuitorii din zonă suferă foarte mult din cauza zgomotului”

Surpriza unui olandez, după ce şi-a închiriat casa unor români: „Locuitorii din zonă suferă foarte mult din cauza zgomotului”
Sursa Foto: Freepik.com

Proprietarul unei locuințe din Olanda este forțat de municipalitate să nu mai închirieze casa migranților din România.

Se pare că acesta trebuia găzduiască două persoane, dar vecinii s-au plâns în casă sunt șapte sau opt adulți, ceea ce înseamnă că încalcă planul de urbanism.

Ce a pățit un olandez după ce a închiriat casa unei familii de români

Avocatul Joni Eliya, cel care deține proprietatea, trebuie să convingă acum municipalitatea din Hengelo că românii care locuiesc acolo sunt rude.

„El nu a reușit să prezinte dovezi convingătoare”, susține municipalitatea.

„Proprietarul spune că a demonstrat că există o relație de familie. Municipalitatea nu poate dovedi că nu este adevărat. Dar nici nu poate să deducă din dovezile proprietarului că este corect”, a precizat purtătoarea de cuvânt a orașului.

Prin urmare, orașul a anunțat va efectua investigații suplimentare pentru a „obține calitate”, notează site-ul tubantia.nl, potrivit gandul.ro.

Cu toate acestea, nu s-a decis încă modul în care municipalitatea va desfășura ancheta, susține purtătoarea de cuvânt: „În orice caz, doi rezidenți au o legătură de familie. Între un alt bărbat și cei doi ar putea exista”.

Henk van Lith, purtătorul de cuvânt al rezidenților din Anna Bijnsstraat, a declarat că nu crede că în casă locuiește o singură familie de români: „Sunt chiar șapte sau opt persoane înăuntru în anumite momente. Sunt aici de trei luni. Aceste case datează de la începutul anilor 1970 și sunt extrem de zgomotoase. Locuitorii din zonă suferă foarte mult din cauza zgomotului. Ei își fumează prima țigară la ora 05.00 dimineața, apoi trebuie să închidă ferestrele, altfel intră fumul. Dl Eliya a fost întrebat pe cine să sune dacă sunt deranjați de vecini. Atunci ar trebui să sune la agenția de ocupare a forței de muncă Timing. Acest lucru a fost făcut, dar fără niciun rezultat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`