Grăsimea de porc este utilizată pe scară largă în medicina populară. Iată câteva reţete din bătrâni care pot trata diferite dureri.
Mitul alimentaţiei din mediul rural este spulberat de nutriţionişti. Slănina, mâncată cu ceapă şi palincă, este extrem de nocivă pentru organism. O spun medicii, care insistă că mâncarea de la ţară nu este neapărat şi cea mai sănătoasă.
Şeful Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice avertizează că celebra şi atât de mult preferata slănină cu ceapă, stropită cu ţuică, este o mâncare foarte nesănătoasă. Medicii acuză că este un mit faptul că mâncarea de la ţară este una bună pentru organism.
Astfel, o alimentaţie sănătoasă aşa cum o recomandă nutriţionişti astăzi, aproape nu exista în urmă 50 ani, în mediul rural. Atunci, în loc de iaurt se consuma iaurt din lapte de bivoliţă, care era considerat un simbol al sănătăţii. Astăzi însă, nimeni nu îl mai consumă.
Conform statisticilor, în România se consumă în medie un iaurt pe săptămână, în condiţiile în care nutriţioniştii recomandă consumul a două iaurturi pe zi.
"Consecinţele sunt extrem de perfide. Acestea nu apar sub forma unor boli manifeste, cum ar fi să spunem apare spasmofilia respectiv lipsă de calciu sau de magneziu sau ne deproteinizăm, dar nu face parte dintr-o alimentaţie sănătoasă consumul redus de iaurt. Dacă nu avem o alimentaţie sănătoasă atunci nici noi nu suntem sănătoşi per global. Putem considera că deficitul de iaurt poate contribui la sindromul intestinului iritabil care este o boală modernă. In al doilea rând, aceasta poate contribui perfid la deficitul global de calciu. Poate să contribuie la epidemia de diabet" a afirmat medicul nutriționist Nicoale Hâncu.
Omul secolului XXI nu mai face mişcare, dar există concepţia conform căreia la ţară, oamenii trăiau mai mult şi erau mai sănătoşi. Nicolae Hâncu este de părere că problema omului din ziua de astăzi este aceea că face foarte puţină mişcare comparativ cu ce se întâmpla în urmă cu 50 de ani.
Mitul că mâncarea de la țară este sănătoasă, spulberat de nutriționiști: Slănina și ceapa, adevărate bombe pentru organism
#DIRECT_ONE_cjklep#