Supă la plic cu multă sare și cu până la 10 E-uri. Avertismentul specialiștilor
Supele la plic din comerț conțin până la 10 E-uri şi până la 12,8 grame de sare, cu 156% mai mult decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, se arată într-un studiu realizat de InfoCons.
Ce se află în compoziția supelor la plic
InfoCons a constatat că, din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie: 89,66% din produsele analizate au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44,9% şi 93% din compoziţia produsului 44,83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2,2% şi 28,5% din compoziţia produsului.
Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic, 93,10% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), potrivit InfoCons.
„Încercăm să mâncăm mai uşor şi alegem de cele mai multe ori o supă la plic rapidă şi uşor de făcut. Dar ne-am gândit să citim eticheta de pe supa la plic?”, a transmis Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.