„Sunt uimit că mai trăiesc”, spune un surfer care a supraviețuit valurilor uriașe și dezastrului provocat de furtuna din Tasmania

„Sunt uimit că mai trăiesc”, spune un surfer care a supraviețuit valurilor uriașe și dezastrului provocat de furtuna din Tasmania
sursă foto: Unsplash

Mikey Brennan făcea surfing la Shipstern Bluff, un loc îndepărtat, la care se poate ajunge foarte greu, când a fost înghițit de valurile gigantice de pe coasta Peninsulei Tasmania.

Surferul a fost trântit de un val imens și a leșinat

Bărbatul de 38 de ani, care nu este străin de locația cunoscută sub numele de „Shippies” – a urcat pe un val imens înainte de a dispărea din vizor când valul s-a prăbușit peste el.

„Sunt uimit că sunt încă în viață”, a spus Brennan, citat de The Guardian. Brennan, care a suferit fisuri de coaste și o comoție minoră, a fost recunoscător pentru protocoalele de siguranță în vigoare după ce a fost scos din apă pe un jetski.

„Îmi amintesc cum am fost trântit de un val imens”, a spus el. „Am căzut foarte rău. Pur și simplu nu m-am putut controla pentru a bloca acea cădere.”

El a spus că nu își amintește prea multe din momentul în care a căzut și a fost confuz când a reapărut la suprafață și a fost salvat, înainte de a fi dus la spitalul Royal Hobart pentru analize.

Copaci doborâți și mii de oameni fără energie electrică

O avertizare de vreme severă pentru vânt puternic a fost extinsă în mare parte din Tasmania, inclusiv în Hobart.

Biroul de Meteorologie (BOM) a emis avertismentul actualizat luni dimineață. Rafale care depășesc 100 km/h sunt de așteptat să afecteze regiunile de sud, centru și est până luni după-amiaza.

Până acum furtuna a doborât mai mulți copaci și linii electrice, predominant în zona Huon, închizând mai multe drumuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`