Sucul de sfecla roșie a captat atenția specialiștilor în sănătate și a consumatorilor dornici să încerce alternative sănătoase și delicioase.
Studiile au arătat că persoanele care consumă în mod regulat această băutură se pot proteja de boli grave.
Cu o concentrație bogată de vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți, sfecla roșie reprezintă o sursă de substanțe nutritive, aducând avantaje semnificative organismului.
Potrivit specialiștilor, sucul de sfecla roșie contribuie la echilibrarea tensiunii arteriale și reducerea riscurilor asociate cu hipertensiunea. În plus, îmbunătățește rezistența musculară în cazul celor care suferă de insuficiență cardiacă.
Sucul de sfeclă se află pe lista de băuturi preferate și de atleți, deoarece îmbunătățește performanțele obținute și rezistența fizică. Aparent, această băutură reduce senzația de oboseală și transportă oxigenul în mod eficient spre creier și mușchi.
Persoanele care își doresc să scape de kilogramele nedorite pot consuma această băutură.
Sfecla roșie este bogată în nutrienți, fiind o leguma de nădejde în dietele de slăbit. Conține puține calorii, are multă apă și este bogată în fibre. De asemenea, ea are o cantitate extrem de mică de grăsimi și nu conține colesterol.
Tot sucul de sfeclă roșie este bogat în potasiu și stimulează sistemul imunitar. Pe de altă parte, contribuie la sănătatea oaselor, dar și a dinților, notează fanatik.ro.