Suceava: Un bărbat s-a trezit cu un credit bancar de 37.800 de lei, după ce escrocii i-au pus stăpânire pe telefon

Suceava: Un bărbat s-a trezit cu un credit bancar de 37.800 de lei, după ce escrocii i-au pus stăpânire pe telefon
Sursa foto: Freepik

Un bărbat din Vadu Moldovei, județul Suceava, a rămas fără o sumă importantă de bani și s-a și trezit cu credit la bancă după ce a căzut victimă unei escrocherii.

În acest caz, polițiștii au deschis dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Agenții ne avertizează că dacă vedem în online anunțuri care sună prea bine să fie adevărate, sunt toate șansele ca acestea să facă parte dintr-o escrocherie.

Un bărbat s-a trezit cu credit la bancă din cauza unei escrocherii

Pe 14 decembrie, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de bărbat că a fost înșelat în legătură cu o pretinsă investiție către o societate energetică.

Este vorba de acele anunțuri care apar pe Facebook privind așa-zise investiții în acțiuni Romgaz, în care depui 1.250 de lei și, zice-se, primești suma multiplicată de câteva ori. În fapt, totul e o escrocherie și compania nu are nicio implicare.

Bărbatul a depus cei 1.250 lei, apoi încă 2.500 de lei prin bancomatul de monede virtuale, așa cum i s-a cerut. Lui i s-au mai cerut și alți bani, dar a spus că nu mai are.

Escrocii au mers apoi mai departe, profitând de faptul că aveau instalat pe telefonul suceveanului aplicația AnyDesk, care le permite control de la distanță, informează Monitorul de Suceava.

Pe 11 decembrie, un așa-zis ”reprezentant al societății energetice” i-a solicitat victimei să efectueze mai multe acțiuni, respectiv fotografierea cărții de identitate, o fotografie de tip selfie și alte operațiuni, în timp ce acesta, prin intermediul aplicației informatice, a efectuat acțiuni în telefonul persoanei vătămate.

Ulterior, având toate cele necesare, escrocul a solicitat un credit online băncii la care victima are cont. În aceeași zi, banca a aprobat un credit în valoare de 37.800 de lei. Tot atunci, din contul păgubitului a fost retrasă întreaga sumă de către cel care îi controla telefonul de la distanță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital