Suceava: Sechestru asigurator pe locuința educatoarei acuzată că a agresat sexual 3 fetițe. Părinții victimelor cer despăgubiri de 100.000 de euro

Suceava: Sechestru asigurator pe locuința educatoarei acuzată că a agresat sexual 3 fetițe. Părinții victimelor cer despăgubiri de 100.000 de euro
Foto: Pixabay

Judecătoria Suceava a dispus instituirea sechestrului asigurator pe locuința educatoarei din Bosanci acuzată de violarea și agresarea sexuală a trei fetițe. Părinții victimelor cer despăgubiri de 100.000 euro.

Sechestru asigurator pe locuința educatoarei acuzată de agresiune sexuală

Astfel, judecătorii au pus sechestru asigurator pe garsoniera pe care Maria Podolak o are într-un bloc din cartierul Obcini. Educatoarea a fost arestată pe 14 ianuarie 2022 după acuzațiile de viol și agresiune sexuală formulate de tatăl a două dintre copile. Bărbatul însuși ajunsese în atenția polițiștilor după ce a incendiat mașina educatoarei drept răzbunare.

Femeia e judecată pentru viol și agresiuni sexuale asupra a trei fetițe minore, iar Judecătoria Suceava a decis acum că e întemeiată cererea de despăgubire a victimelor. Prin urmare, instanța a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunului imobil deținut de Maria Podolak, informează obiectivdesuceava.ro.

„În baza art. 249 alin.1, 5 și 7 Cod procedură penală dispune instituirea sechestrului asigurător asupra bunului imobil aparținând inculpatei Podolak Maria, până la concurența sumei de 100.000 euro reprezentând valoarea prejudiciului total pretins de parțile civile minore anonim 3 și anonim 4. Executorie”, a dispus instanța.

Educatoare judecată pentru viol și agresiune sexuală

Amintim că, după plângerea formulată de tatăl celor două minore (de 3, respectiv 7 ani la data comiterii faptelor) și după cercetările efectuate de polițiști, a fost identificată o a treia victimă, tot de 7 ani.

Însă mai multe mame din Bosanci au manifestat la vremea respectivă în sprijinul educatoarei.

În mai 2022, femeia a scăpat de arestul preventiv, dar a fost plasată sub control juduciar. Nu are voie să-și exercite profesia sau să ia legătura cu victimele. De asemenea, trebuie să dea cu subsemnatul la Poliția Municipiului Suceava.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`