Suceava, principalul focar de coronavirus: 149 de pacienți internați în Spitalul județean sunt confirmați cu COVID-19

Suceava, principalul focar de coronavirus: 149 de pacienți internați în Spitalul județean sunt confirmați cu COVID-19

Spitalul de Urgență Suceava a anunțat sâmbătă că 149 de pacienți din cei 317 de internați au fost confirmați cu noul coronavirus. Ceilalți 168 sunt pacienți care au alte afecțiuni, anunță Spitalul prin intermediul unui comunicat de presă.

Suceava a devenit principalul focar de infecție cu noul coronavirus din România după ce din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean, au fost contaminați 90 de cadre medicale, reprezentând medici de la UPU și personal auxiliar.

Acest lucru a condus la închiderea spitalului la începutul săptămânii, la dezinfectarea unității medicale și la transformarea sa în spital pentru tratarea pacienților care suferă de COVID-19.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a fost demis, șefa DSP și-a dat demisia, iar șeful Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, este infectat, fiind internat acolo.

Suceava este considerat un focar periculos de coronavirus și s-a ajuns aici după o serie de greșeli manageriale flagrante și nerespectarea procedurilor: amestecarea pacienților bolnavi cu cei sănătoși, convocarea medicilor suspecți de coronavirus, la spital, la un loc cu cei sănătoși, prin invocarea în fals a unui așa-zis ordin de ministru.

dezvăluirile făcute de cadrele medicale au scos la iveală un lung șir de nereguli grave. Deși se știa încă de duminică faptul că mai multe cadre medicale, împreună cu personal mediu dintre care infirmiere și asistente, au fost infectate cu noul coronavirus, în loc să fie izolați și testați, medicii au fost chemați de urgență să se prezinte luni dimineața pe toate secțiile. Mai mult, cei care au fost contacți ai unor pacienți pozitivi au fost puși să meargă la Pneumologie împreună cu cei care au fost deja confirmați pozitiv, așa cum declară un cadru medical de la Spitalul Județean Suceava pentru ziardesuceava.ro.

Acesta a dezvăluit că în spital au fost internați pe aceeași secție pacienții pozitivi cu coronavirus, împreună cu cei care sunt suspecți. De asemenea, personalul medical nu a mai fost testat pentru că nu prezenta sintome: “Întrebarea ar fi așa, dar dacă noi suntem contacți, de ce trebuie să ne internăm împreună cu cei infectați? Când se știe că, deci contacții pacienților care au devenit pozitivi se izolează la domiciliu.

De ce nu putem să ne izolăm la domiciliu? De ce trebuie să fim internați pe aceeași secție în care pacienții pozitivi, împreună cu cei care sunt suspecți, stau pe același palier cu o singură baie. S-au făcut teste, au început să facă teste la personal, după care s-a refuzat să se efectueze teste, s-a spus că teste se vor face doar la cei care devin simptomatici, adică au febră, cefalee, dureri în gât. Nu s-au mai făcut teste, au fost colegi care au stat câte cinci ore la rând la Infecțioase și la Ambulator, în curte, au așteptat, după care au fost trimiși acasă spunându-le că Dacă nu sunteți simptomatici, nu vi se recoltă.”

De asemenea, un mesaj pe WhatsApp trimis către toți șefii de secție de la Spitalul Județean Suceava, indică faptul că tot personalul medical de la Spitalul Județean Suceava a fost chemat la lucru luni dimineața de către directorul medical al instituției, dr. Alexandru Macove care a invocat un ordin de ministru inexistent: „Bună seara! La ora 7:30 toate cadrele medicale care sunt confirmAti pozitiv, suspecti sau negativi sunt asteptati la spital! Ordin de ministru!”.

„Toți medicii au fost chemați, tot personalul medical. Asistentele, infirmierii – nu conta dacă erau pozitivi sau în izolare sau dacă așteptau rezultatul testelor”, a povestit pentru HotNews.ro sub protecția anonimatului un medic din Suceava.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`