Suceava: Nouă măicuțe au fost depistate cu covid-19. Mănăstirea Dragomirna, în carantină

Suceava: Nouă măicuțe au fost depistate cu covid-19. Mănăstirea Dragomirna, în carantină

Mănăstirea Dragomirna a fost închisă de Direcția de Sănătate Publică Suceava, după ce nouă măicuţe au fost depistate cu COVID-19, anunţă Monitorul.

Conform directorul DSP Suceava, Manuela Trifan, mănăstireaa intrat în carantinată pentru 14 zile. În lăcaşul de cult vieţuiesc 59 de persoane și toate acestea urmează să fie testate.

Cele 9 măicuțe manifestă forme ușoare de boală și se află în acest moment în izolare și tratament în cadrul mănăstirii.

Se presupune că sursa de îmbolnăvire a măicuțelor sunt pelerinii care au venit să se roage și să lase pomelnice.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă epidemiologică în cadrul lăcașului de cult, pentru a stabili modul în care s-a propagat virusul și măsurile care trebuie luate în continuare.

Mănăstirea Dragomirna, una din mândriile Bucovinei, este un complex fortificat construit la începutul sec. al XVII-lea. Mănăstirease află pe lista monumentelor istorice din judeţşi este un obiectiv turistic şi religios foarte vizitat.

Lombardia României

Judeţul Suceava este în acest moment zona cea mai afectată de coronavirus din întreaga ţară. Din cele 5202 cazuri din România, 1.487 sunt la Suceava.

Municipiul este închis. De asemenea, opt localități din jur sunt izolate, iar principalul spital este militarizat. Cu toate acestea, focarul deCOVID-19pare scăpat de sub control.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`