Suceava: Celebrare sacră a Papei Ioan Paul al II-lea în română, germană şi polonă

Suceava: Celebrare sacră a Papei Ioan Paul al II-lea în română, germană şi polonă
Foto: blog.mlive.com

Sute de credincioşi au asistat, duminică, la o celebrare sacră, în limbile română, germană şi polonă, cu prilejul beatificării fostului Papă, eveniment ce a avut loc în piaţeta Ioan Paul al II-lea din Suceava. Celebrarea a fost ţinută după slujba de duminică din Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava.

Preotul Iosif Păuleţ a omagiat viaţa şi activitatea fostului papă, subliniind că acesta a fost omul providenţial pentru secolul trecut şi începutul actualului mileniu.

„Este omul care a fascinat lumea întreagă prin viaţa sa, prin suferinţa sa”, a spus Păuleţ, citat de Mediafax, adăugând că Papa Ioan Paul al II-lea a trăit credinţa cu adevărat.

Părintele a arătat că acesta este un caz unic în istoria papalităţii şi al Bisericii când un papă este beatificat de succesorul său, dar a menţionat că la moartea papei mulţimea adunată la Vatican a cerut sanctificarea imediată a lui Ioan Paul al II-lea.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat, în cadrul unei ceremonii de la Vatican, şi poartă acum titlul de „preafericit”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`