Substanțele care pot cauza cancer: Se găsesc în mii de produse de uz casnic. Femeile sunt cele mai expuse

Substanțele care pot cauza cancer: Se găsesc în mii de produse de uz casnic. Femeile sunt cele mai expuse
Sursa foto: Pixabay

Tot mai mulți oameni află că suferă de cancer după ce merg la un control de rutină.

Pentru unele persoane, tratamentul nu este eficient, prin urmare nimeni și nimic nu le poate garanta că vor trăi și vor depăși acele momente de cumpănă.

Un studiu realizat de către niște cercetători a demonstrat că femeile pot fi mai predispuse la unele tipuri de cancer din cauza contactului cu unele substanțe comune.

Ce s-a descoperit în urma unui studiu

Unii pacienți pot primi diagnosticul fără ca aceștia să se fi confruntat deja cu simptome specifice bolii.

În urma unui studiu efectuat de către Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), din Statele Unite, s-a descoperit că unele substanțe comune sunt mult mai periculoase decât credem.

Specialiștii au observat că femeile care sufereau de unele tipuri de cancer „determinate de factori hormonali” fuseseră expuse la substanțe per- și polifluoroalchilice (PFAS), scrie Adevărul.

Unde se găsesc substanțele toxice

Aceste substanțe se găsesc în mii de produse de uz casnic, industrial, cât și în diverse articole rezistente la pete și căldură. De asemenea, expunerea la fenoli (extrem de comuni în ambalajele alimentare, coloranți, cât și produse de îngrijire personală), a avut același efect negativ asupra organismului.

Prin urmare, aceste substanțe pare că pot deregla funcții hormonale specifice femeilor, iar riscul ca acestea să dezvolte cancer devine tot mai ridicat. Din păcate, în ziua de astăzi, este aproape imposibil să evităm expunerea la asemenea substanțe. Cei de la CDC estimează că undeva în jur de 97% dintre americani au PFAS în sânge.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`