STUDIU: Vaccinul anti-tuberculoză, eficient împotriva COVID-19, prin stimularea sistemului imunitar

STUDIU: Vaccinul anti-tuberculoză, eficient împotriva COVID-19, prin stimularea sistemului imunitar
Foto: Pixabay

Potrivit unui studiu recent, vaccinul împotriva tuberculozei (Bacillus Calmette-Guerin) crește imunitatea în mod general, ce s-ar dovedi eficient împotriva virusului COVID-19, susțin experții.

Vaccinul anti-tuberculoză, eficient împotriva COVID-19

Un vaccin împotriva tuberculozei (TBC), administrat la mai mult de 100 de milioane de copii anual, ar putea ajuta adulții să lupte împotriva coronavirusului, prin stimularea sistemului imunitar, notează Sky News.

Aproximativ 10.000 de oameni din Marea Britanie vor participa la un studiu clinic în acest sens. Australia, Olanda, Spania și Brazilia sunt implicate în programul condus de Universitatea din Exeter.

„S-a demonstrat că TBC crește imunitatea într-un mod generalizat, ceea ce poate oferi o anumită protecție împotriva COVID-19”, a declarat Dr. John Campbell, profesor al universității.

Ca și în testele clinic ale vaccinurilor anti-COVID, participanții la studiu vor primi fie vaccinul TBC, fie o injecție placebo, apoi se vor studia efectele.

Vaccinarea de rutină TBC, care a început în Marea Britanie în 1953, a fost oprită în 2005 din cauzaratelor scăzute de TBC în populația generală. Anterior, se demonstarse că vaccinul TBC reduce susceptibilitatea la o serie de boli cauzate de viruși. Vaccinulantrenează sistemul imunitar să lucrezemai mult împotriva altor infecții, iar cercetătorii vor analiza acest aspect.

„Până în prezent, lucrătorii de îngrijire la domiciliu au fost uitați de majoritatea cercetărilor. Procesul ne oferă o mare oportunitate de a oferi un potențial ajutor acestui important grup de persoane care oferă asistență medicală unora dintre cei mai vulnerabili cetățeni ai noștri, în cadrul unei comunități importante”, a mai adăugat expertul, care a precizat că studiul se va desfășura pe cadrele medicale din linia întâi în lupta cu noul coronavirus.

STUDIU: Remdesivir accelerează vindecarea pacienților COVID-19 cu până la o săptămână

Un alt tratament alternativ împotriva noului coronavirus, până la apariția unui vaccin eficient, reglementat de către autorități, este Remdesivir.

Medicamentul companiei Gilead a fost printre primele folosite ca tratament împotriva virusului COVID-19 și unul dintre medicamentele folosite recent pentru a-l trata pe președintele Donald Trump.

Remdesivir a primit autorizare de utilizare condiționată de la FDA-ul american pe 1 mai, iar de atunci a fost autorizat pentru a fi folosit în mai multe țări.

Potrivit unui studiu, acest tratament grăbește vindecarea persoanelor infectate cu COVID-19 cu 5 zile, scrie Reuters.

Pacienții care erau pe oxigen când au primit pentru prima oară medicamentul, Remdesivir – vândut și sub denumirea Veklury – au înregistrat un timp de recuperare cu 5 zile mai rapid în comparație cu placebo, în cazul căruia timpul de recuperare e de 29 de zile, arată studiul efectuat pe 1.062 de pacienți, publicat în New England Journal of Medicine.

Rezultatele studiului general au sugerat că medicamentul ar putea reduce și mortalitatea. Într-o analiză separată care viza doar pacienții care au primit oxigen, medicamentul a părut să reducă riscul de deces cu 72% în ziua 15 și 70% până în ziua 29.

„Cu această analiză am putea avea date care sugerează că tratarea pacientului pe oxigen cu Remdesivir ar putea reduce semnificativ riscul de deces comparativ cu alte grupuri”, a spus doctorul Andre Kalil, expert în boli infecțioase la University of Nebraska Medical Center și principalul autor al studiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI