Studiu: Tratamentul cu plasmă convalescentă nu a avut efecte semnificative în cazurile grave de COVID-19

Studiu: Tratamentul cu plasmă convalescentă nu a avut efecte semnificative în cazurile grave de COVID-19

Plasma donată de persoanele vindecate de Covid-19 a avut un efect redus pentru bolanvii care au avut o formă gravă a bolii,potrivit unui studiu realizat de cercetori din Argentina, publicat în The New England Journal of Medicine.

Potrivit studiului, nu a redus nici iscul de deces, conform Reuters. La studiu au luat parte 333 de pacienți spitalizațicu formă severă de Covid-19 pentru a primi plasmă convalescentă.

Cercetătorii nu au sesizat după 30 de zile o îmbunătățire a stării de sănătate a pacienților.

În privința ratei mortalității, diferența nu a fost una semnificativă:11% în grupul cu plasmă convalescentă și 11,4% în grupul placebo, potrivit Gandul.

Cu toate acestea,plasma convalescentă ar putea să îi ajute pe bolnavii de Covid-19 care nu au contractat o formă severă, a declarat liderul studiului, Dr. Ventura Simonovich, de la Spitalul Italiano de Buenos Aires.

Într-un alt studiu din Argentina, postat pe medRxiv, cercetătorii au ajuns la concluziacăatunci când vârstnicii infectațicu Covid-19au primit plasmă convalescentă,riscul de a agravare a bolii a scăzut.

În luna august a acestui an, Organizația Mondială a Sănătății avertiza că acest proces este unul experimental.

Activitatea fizică regulată reduce riscul de spitalizare din cauzaCOVID-19

Activitatea fizică regulată a fost definită prin cel puţin 150 de minute deactivitate fizicăaerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână.

„S-a putut observa o reducere cu 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ”, spun cercetătorii.

De asemenea, s-a constatat că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, se mai menţionează în studiu.

Tinerii şi persoanele sănătoase pot avea complicații pe termen lung, după infectarea cuCOVID-19

Potrivit unui alt studiu (Coverscan), realizat pe 500 de tineri care nu au probleme importante de sănătate, aceștiapot avea probleme la nivelul organelordupă infectarea cuCOVID-19,chiar și după câteva luni de la momentul infecției, scrie The Guardian.

Studiul aratăcă peste 60.000 de britanici manifestă acestă formă.Aceștia rămân cu oboseală prelungită, durere, dificultăţi de memorie şi respiraţie.În plus, aproximativ 70% din pacienţii infectaţi rămân cu anumite complicațiila nivelul inimii, ficatului, plămânilor şi pancreasului, după patru lunide la momentul infectării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane
09:00 - Ludovic Orban, înainte de a vota pentru prezidențiale: În ultima săptămână s-a lansat masiv o dezinformare. Este o minciună gogonată, să nu cumva să mă votați, să votați candidata pe care v-am rugat să o votați (VIDEO)
08:49 - Erupție vulcanică surprinsă din avion: Imagini spectaculoase filmate de pasageri (VIDEO)
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:10 - Lucian Bode și Robert Sighiartău au votat imediat după ce s-au deschis secțiile de vot: „Am votat omul căruia i se potrivește cel mai bine haina prezidențială” / „Am votat pentru un om care poate să facă față tuturor provocărilor prin care trece România” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)