STUDIU: Peste 70% dintre medici ar fi dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, la apariția unui vaccin. Doar 50% din asistente ar face acest lucru

STUDIU: Peste 70% dintre medici ar fi dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, la apariția unui vaccin. Doar 50% din asistente ar face acest lucru
sursa foto: Hepta

Potrivit unui chestionar realizat de Medscape.com, majoritatea medicilor ar dori să se vaccineze împotriva noului coronavirus (71% dintre respondenţii din SUA și 75% dintre respondenţii din alte țări).

Pe de altă parte, numai jumătate din asistente (53%) ar fi dispuse să facă acest pas, atunci când leacul împotriva SARS-C0V-2 va fi disponibil.

Peste 7.000 de profesioniști din domeniul sănătăţii, medici, studenţi la medicină, asistente și farmaciști au participat la acest studiu, iar dintre aceștia oftalmologii par a fi în topul pro-vaccinării (82%), alături de radiologi (79%), ginecologi (77%), anatomopatologi (72%), anesteziști (70%) și medici de familie (69%).

La polul opus, specialiștii în medicină de urgenţă (63%) și interniștii (62%) nu par convinși de eficacitatea unui potenţial vaccin împotriva virusului COVID-19.

Cât costă vaccinul companiei Moderna împotriva Covid-19

Compania americană Moderna a trecut, din data de 27 iulie, la faza finală a testelor clinice în vederea dezvoltării unui vaccin eficient împotriva virusului SARS-C0V-2, devenind astfel prima companie din lume care ajunge la această etapă.

Moderna Inc. a anunțat, miercuri, că au fost încheiat acorduri pentru cantități mici ale vaccinului său experimental, la un preț cuprins între 32 și 37 de dolari per doză, relatează Reuters.

Vaccinul Modernaîmpotriva COVID-19 ar putea fi gata pentru utilizare pe scară largă până la sfârșitul acestui an. Producătorul de medicamente a anunțat începerea testărilor pe 30.000 de subiecți care să demonstreze că este sigur și eficient, ultima verificare înainte de aprobarea regulamentară.

Cine vor fi primii beneficiari ai vaccinului anti-coronavirus

Comisia Europeană a anunțat încheierea discuțiilor preliminare pentru achiziționarea unui potențial vaccin anticoronavirus. Astfel că, executivul comunitar va avea asigurate, pentru statele membre UE, 300 de milioane de doze, în cazul în care vaccinul își va dovedi eficiența.

Europa investește într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promițătoare, a precizat președinta C.E., Ursula von der Leyen, care a mai declarat că executivul comunitar s-a angajat să srpijine accesul la un vaccin eficient și pentru statele mai vulnerabile, astfel încât toată lumea să poată ieși din criză.

Totodată, Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de vaccine ChAdOx1 nCoV-19, ale Universității Oxford, care a fost creat pe baza unui virus care provoacă răceala comună la cimpanzei și care a fost modificat genetic pentru a fi similar cu coronavirusul.

Pe de altă parte, Rusia pregătește începerea vaccinării în masă împotriva noului coronavirus de tip SARS CoV-2 în luna octombrie.

Nu în ultimul rând, China va oferi un împrumut de 1 miliard de dolari către ţările din America Latină şi Caraibe, pentru a le facilita accesul la vaccinul anti-coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`