Studiu: Lipsa somnului îngrașă, iar persoanele în vârstă sunt predispuse la infarct sau diabet (VIDEO)

Studiu: Lipsa somnului îngrașă, iar persoanele în vârstă sunt predispuse la infarct sau diabet (VIDEO)
Foto: onlinereport.ro

Lipsa somnului îngraşă. O spun specialiştii în domeniu, care ne avertizează că trebuie să respectăm cu stricteţe orele de odihnă. Nesomnul duce şi la alte complicaţii. Persoanele în vârstă sunt predispuse la a face infarct sau diabet.

Potrivit celor mai recente date ale specialiştilor, citate de Libertatea, după o noapte albă, centrii emoţionali ai creierului sunt cu 60% mai reactivi, ceea ce îi face pe oameni să fie mai nervoşi, sensibili şi irascibili, informează B1TV.

Suprasolicitarea nervoasă prelungită conduce, în cele din urmă, la stări depresive şi izolare. Aşa ajungem să fim tot timpul morocănăşi, ursuzi şi să comunicăm mai greu cu cei din jur.

Doar că lipsa somnului şi îngraşă şi asta pentru că organismul e supus la un stres care îl deteriorează. Şi asta pentru că producţia de greline şi leptine, hormoni ce controlează apetitul, scade.

Astfel, veţi avea senzaţia în permanenţă că vă e foarte foame şi indiferent de ce aţi mânca veţi avea senzaţia că nu vă săturaţi. Specialiştii estimează că în acest mod, un om se îngraşă după cinci nopţi de nesmon un kilogram.

Şi asta nu e tot. În timpul somnului, sistemul imunitar eliberează mulţi anticorpi, adică celule specializate în combaterea infecţiilor, dar şi citocine, proteine implicate în reducerea proceselor infecţioase. Aşa se ajunge ca cei care fac nopţi albe să răcească mai repede şi mai ales să facă gripă.

Mai grav e că după o noapte în care nu te-ai odihnit destul, tensiunea arterială se menţine la cote înalte pe durata întregii zile. Aşa se ajunge la insuficienţă cardiacă, infarct sau accidente vasculare cerebrale.

Potrivit specialiştilor, copiii au nevoie de 9-10 ore de somn într-o zi, adulţii de 6-8 ore, iar vârstnicii de 5-6 ore. Cel mai odihnitor somn este cel din intervalul orar 22.00-3.00 sau 22.00-4.00.

Studiu: Lipsa somnului îngrașă, iar persoanele în vârstă sunt predispuse la infarct sau diabet

#DIRECT_ONE_sp8391#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie