Studiu GFK: Românii sunt într-un număr alarmant de mare dependenți de jocurile de noroc (VIDEO)

Publicat: 05 09. 2016, 20:51

Românii, mari iubitori de jocuri de noroc. Potrivit unui studiu făcut de GFK, 15% din populaţia tării a jucat în ultimul an, cel puţin o dată la păcănele sau la loto. România ocupă astfel, un loc ruşinos în ceea ce priveşte dependenţa de jocurile de noroc.

Rezultatele celui mai recent studiu despre românii care transformă jocurile de noroc în patimă sunt alarmante.

"În București se joacă cel mai mult, 24 % este numărul celor care au jucat în ultimul an și ceva. 15% din populația cu vârsta peste 18 ani a jucat în ultimul an. Profilul jucătorilor este foarte clar, destul de restrâns, mai ales bărbați. Doar 7% din femei au jucat în ultimul an, față de un sfert din bărbați. Sunt tineri și necăsătoriți" a declarat Anca Zamfirescu, reprezentant GFK în România.

Acelaşi studiu arată că cei mai mulţi joacă din plăcere, dar şi pentru tentaţia de a câştiga bani uşor. De aceea cei care au ajuns la dependenţă trebuie să-şi conştientizeze problema şi să apeleze la consiliere psihologică.

"Avem în ultimul an, au apelat la program 975 de persoane, menționez aici că sunt atât jucători care s-au confruntat la un moment dat cu o problemă, dar și membri ai famililor acestora. 409 persoane care s-au programat efectiv și 252 de persoane care au venit fizic la cabinet" a precizat Viorela Rădoi de la Asociația organizatorilor de sloturi.

Studiul a fost realizat în perioada iulie- august, pe baza unor chestionare cu cinci întrebări, la care au răspuns persoane cu vârste între 18 şi 24 de ani.

Studiu GFK: Românii sunt într-un numpăr alarmant de mare dependenți de jocurile de noroc

#DIRECT_ONE_97rzg1#