Nutriționiști recomandă consumul de pește și fructe de mare, doar că noi cercertări au arătat că aceste alimente conțin multe substanțe chimice veșnice.
Chimicalele pot fi găsite în multe produse pe care oamenii le folosesc zilnic precum hârtia igienică, ambalaje alimentare, cosmetice și atță dentară. Substanțele chimice veșnice se descompun foarte greu și afectează sănătatea. Ele pot duce la creșterea colesterolului și a tensiunii arteriale, la reducerea imunității, la probleme de reproducere și la un risc crescut de apariție a anumitor tipuri de cancer, conform G4Food.
Au fost testat mai multe specii marine, frecvent consumate, din New Hampshire. Creveții și homarul au avut cele mai mari concentrații, cu o medie de 1,74 și 3,30 nanograme pe gram ce carne.
Dar specialiștii spun că nu trebuie să ne îngrijorăm și putem consuma fructe de mare într-o dietă echilibrată și sănătoasă pentru că ele conține multe proteine slabe.
„Recomandarea noastră nu este să nu mâncați fructe de mare – fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine slabe și acizi grași omega”, spun ei.