Doar 34% dintre români mai cred că învățământul tradițional îi pregătește pe copii într-o mare sau foarte mare măsură pentru viață, arată cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research. 71% dintre cei care au copii sau cunoștințe apropiate absolvenți de liceu sau facultate spun că aceștia au întâmpinat dificultăți în găsirea unui loc de muncă.
Studiul, citat de Digi24, arată că doar 34% dintre români mai cred că învățământul tradițional îi pregătește pe elevi într-o mare sau foarte mare măsură pentru viață. Procentul e mai mare în rural (39%), față de urban (32%).
56% dintre părinți spun că ar fi dispuși să plătească pentru a le oferi copiilor șansa de a studia domeniile care îi pasionează.
71% dintre cei care au copii sau cunoștințe apropiate absolvenți de liceu sau facultate spun că aceștia au avut probleme în a-și găsi un loc de muncă.
Românii văd printre principalele cauze ale șomajului în rândul tinerilor: lipsa de experiență practică (59%), cerințele prea ridicate ale angajatorilor (48%), lipsa de oportunități în zona în care locuiesc (42%), așteptările salariale prea mari (42%) și alegerea unor domenii de studiu cu perspective limitate (28%).
Guvernul e considerat principalul responsabil pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor absolvenți (42%), urmat de angajatori (18%), tinerii înșiși (10%) și instituțiile de învățământ (9%). 17% cred că responsabilitatea se împarte între toți aceștia.
Luni, 9 septembrie, începe un an nou an școlar.