Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Vrije (Bruxel) și de la Universitatea Oxford afirmă că gustul berii poate fi influențat de muzica pe care o ascultăm, informează Daily Mail.
Aroma poate varia în funcție de sunetele ce le ascultăm, spre exemplu muzica de pian sau flaut dau senzația de o aromă mai dulceagă.
În schimb sunetele joase intensifică gustul amar.
Notele foarte înalte laolaltă cu instrumente de percuție pot da o tentă acră, în timp ce notele disonante pot face gustul mai puternic.
Concluziile studiului mai arată și că o halbă răcoritoare poate fi mult mai plăcută în atmosfera unui bar decât acasă datorită muzicii de fundal.
Felipe Reinoso Carvalho, psihologist de la Universitatea Vrije din Bruxel declară că fabricile de bere ar putea crea coloane sonore special destinate pentru a îmbunătăți gustul berii lor.
"Oamenii ar trebui să fie conștienți de importanța pe care sunetul o poate avea asupra modului în care putem experimenta băutura", a explicat psihologul de la Universitatea Vrije.
"Am constatat în experimentele noastre că atunci când oamenii aud un cântec pe care îl îndrăgesc, aceștia tind să transfere această plăcere față de berea pe care o consumă în momentul respectiv", a mai declarat Felipe.
Oamenii de știință în colaborare cu berarii de la "The Belgium Beer Project" și trupa britanică The Editors, au creat o bere destinată unei anumite piese compusă de aceștia.
Testele au arătat că participanții de la cercetare au savurat mai cu poftă băutura în momentul când au ascultat piesa special creată.
Profesorul de la Universitatea Oxford care a supervizat cercetarea, Charles Spence a declarat că gustul berii poate fi accentuat datorită legăturii strânse între fructuozitate și dulceață.
"Având în vedere legătura strânsă dintre fructuozitate și dulceață, eu sunt sigur că gustul poate fi accentuat. S-ar putea de asemenea ca textura cremoasă să fie sporită, iar senzația de aromă de ciocolată să fie asociată cu berea neagră", a declarat Charles Spence.