Studiu: Date promițătoare pentru un nou vaccin eficient împotriva COVID-19, produs de o companie din Olanda

Studiu: Date promițătoare pentru un nou vaccin eficient împotriva COVID-19, produs de o companie din Olanda
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Compania farmaceutică Bavarian Nordic a anunțat astăzi date preclinice pentru vaccinul COVID-19, un alt vaccin candidat pentru prevenirea bolii. Cele mai recente date confirmă rezultatele puternice anterioare ale imunogenității deja publicate și demonstrează în continuare o eficacitate protectoare.

Pregătiri pentru studiile aplicate pe oameni

Primul studiu pe om al vaccinului este planificat să înceapă în curând la Centrul Medical al Universității Radhoud din Olanda. „Suntem încântați să raportăm rezultate preclinice puternice pentru ABNCoV2, sprijinind dezvoltarea ulterioară”, a declarat Paul Chaplin, președinte și director executiv al Bavarian Nordic, scrie globenewswire.com.

„În timp ce mai multe vaccinuri au fost acum aprobate și distribuite pe scară largă pentru a ajuta la combaterea pandemiei globale, durabilitatea și lărgimea protecției împotriva variantelor emergente rămân în prezent necunoscute și subliniază necesitatea de a acorda prioritate dezvoltării următoarei generații de vaccinuri COVID-19. COVID-19 va rămâne probabil cu noi ca o altă boală infecțioasă care trebuie gestionată, iar vaccinările de rapel vor fi probabil necesare pentru menținerea sau extinderea protecției împotriva acestei boli. Suntem încrezători că ABNCoV2 are potențialul de a aborda multe dintre aceste provocări și așteptăm cu nerăbdare inițierea iminentă a primului proces în om. ”

Studiul preclinic a demonstrat imunogenitatea și protecția împotriva provocării SARS-CoV-2 După cum a fost anunțat în noiembrie 2020, Bavarian Nordic a efectuat un studiu preclinic al ABNCoV2. Datele din studiu, care au investigat diferite regimuri de dozare ale vaccinului cu și fără adjuvant, confirmă constatările inițiale.

O singură administrare de doză mică și mare cu adjuvant, dar și doza mare fără adjuvant a indus anticorpi neutralizanți SARS-CoV-2 la niveluri comparabile cu cele măsurate în probe umane convalescente. În plus, în urma unei provocări cu SARS-CoV-2, încărcătura de virus a fost redusă semnificativ în toate grupurile vaccinate, comparativ cu cei nevaccinați, și niciun virus nu a putut fi detectat în niciun moment la majoritatea subiecților vaccinați cu două doze mari de ABNCoV2.

Acțiunile companiei au crescut semnificativ după publicarea datelor promițătoare

Imediat după anunțul public privind rezultatele încurajatoare de la studiile de laborator, acțiunile companiei daneze au crescut cu 18% la Bursa din Copenhaga, potrivit Nasdaq.

Autoritatea sanitară din Danemarca a declarat vineri că va recomanda inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca pentru toate persoanele de peste 18 ani, după ce un studiu făcut pe acest vaccin în Scoţia a dat rezultate pozitive la toate grupele de vârstă, informează Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`