Studiu. Anticorpii bolnavilor de COVID-19 simptomatici rezistă mai mult, față de cazul pacienților asimptomatici

Studiu. Anticorpii bolnavilor de COVID-19 simptomatici rezistă mai mult, față de cazul pacienților asimptomatici
Foto: Inquam Photos / George Călin

Bolnavii de COVID-19, asimptomatici, își pierd mai repede anticorpii, în comparație cu persoanele care au prezentat simptome în urma infectării cu SARA-CoV-2, arată un studiu britanic realizat de Imperial College London şi Ipsos Mori. Astfel, nivelul anticorpilor în cazul persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 a scăzut cu 22,3% în ultimele trei luni, în timp ce în cazul persoanelor care au precizat că nu au fost afectate de SARS-Cov-2 cu 64%, se arată în studiu.

În cadrul studiului au fost urmărite 350.000 de persoane alese la întâmplare, din Anglia, în intervalul 20 iunie – 28 septembrie 2020. Subiecții s-au autotestat, cu regularitate, acasă, pentru a vedea dacă au dezvoltat anticorpii pentru COVID-19.

Persoanele care nu au prezentat simptome și-ar putea pierde mai repede anticorpii

În cazul persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19, care s-au testat pentru anticorpi acasă, procentul a scăzut de la 26,6%, apoi la 6% și la 4%.

„În cursul acestei perioade, proporţia persoanelor testate pozitiv cu anticorpi de covid-19 a scăzut cu 26,6%” de la 6% la 4,4% din populaţia testată, se arată într-un comunicat, iar ”acest lucru sugerează o reducere a anticorpilor în săptămânile sau lunile de după infecţie”, precizează sursa citată.

Totodată, aceștia anunță și faptul că asimptomaticii sunt susceptibili să își piardă mai repede anticorpii, în comparație cu bolnavii care au prezentat simptome.

„Rezultatele sugerează totodată că persoanele care nu au prezentat simptome de covid-19 sunt susceptibile să-şi piardă mai rapid anticorpii detectabili decât cele care au prezentat simptome”, se notează în studiu.

Scăderea anticorpilor vizează toate categoriile de vârstă

Autorii studiului realizat de Imperial College London şi Ipsos Mori atrag atenția asupra faptului că scăderea anticorpilor vizează fiecare categorie de vârstă anailizată în cele trei luni. Vârstnicii sunt însă cele mai afectate persoane în acest context.

Din iunie până în septembrie, proporția persoanelor de peste 75 de ani care a prezentat anticorpi pentru infecția cu SARS-CoV-2 a scăzut cu 39%, în timp ce în cazul persoanelor tinere sau adulte, cu vârste între 18 și 24 de ani, a scăzut cu 14,9%.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Cât de sigur este să mergem cu „ocazia”? Titi Aur oferă sfaturi celor care au acest obicei: „Nu te urca în mașina cuiva pe care nu îl cunoști, este periculos”
23:53 - Un tânăr din Botoșani a fost reținut, după ce a produs un accident rutier. Ce au descoperit polițiștii ajunși la fața locului
23:48 - Funeriu: Candidez la prezidențiale pentru că m-am săturat să aud numai idei periferice / E nevoie de predictibilitate / Partidele acum sunt sisteme defecte, o ditamai coaliție ne pune pe masă moaștele sfântului USL (VIDEO)
23:35 - Un pilot ucrainean de F-16 a stabilit un nou record. Despre ce este vorba
23:30 - Donald Trump amenință Hamas dacă nu eliberează ostaticii deținuți: „Iadul se va dezlănţui în Orientul Mijlociu”
23:08 - Zeci de oameni blocați de trei zile într-un pub din Marea Britanie. Nu pot pleca din cauza zăpezii
23:02 - Poliţişti din întreaga ţară anunță proteste de avertisment din cauza Ordonanței „trenuleț”: „Opriți bătaia de joc la adresa siguranței naționale!”
22:57 - Sebastian Dobrincu în centrul unui scandal din mediul online. Cum a răspuns iubita sa celor care îl acuză
22:44 - Temperaturile ridicate au dus la apariția primilor ghiocei, iar pomii fructiferi au deja muguri mari. Producțiile sunt în pericol
22:21 - Nicușor Dan: Șansele ca PNL și UDMR să sprijine candidatura mea sunt mici / L-aș pune premier pe Ilie Bolojan dacă aș avea garanția că strânge o majoritate parlamentară