STUDIU: Activitatea fizică regulată reduce riscul de spitalizare din cauza COVID-19

STUDIU: Activitatea fizică regulată reduce riscul de spitalizare din cauza COVID-19
FOTO: Hepta

Potrivit unui studiu realizat în Brazilia, efectuat de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo, riscul de spitalizare al persoanelor infectate cu COVID-19 a scăzut cu peste 34% în cazul persoanelor active, ce aveau o activitate fizică regulată.

STUDIU: Activitatea fizică regulată reduce riscul de spitalizare din cauza COVID-19

Activitatea fizică regulată a fost definită prin cel puţin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână.

„S-a putut observa o reducere cu 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ”, spun cercetătorii.

De asemenea, s-a constatat că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, se mai menţionează în studiu.

STUDIU: Tinerii şi persoanele sănătoase pot avea complicații pe termen lung, după infectarea cu COVID-19

Potrivit unui alt studiu (Coverscan), realizat pe 500 de tineri care nu au probleme importante de sănătate, aceștia pot avea probleme la nivelul organelor după infectarea cu COVID-19,chiar și după câteva luni de la momentul infecției, scrie The Guardian.

Studiul aratăcă peste 60.000 de britanici manifestă acestă formă.Aceștia rămân cu oboseală prelungită, durere, dificultăţi de memorie şi respiraţie.În plus, aproximativ 70% din pacienţii infectaţi rămân cu anumite complicațiila nivelul inimii, ficatului, plămânilor şi pancreasului, după patru lunide la momentul infectării.

„Vestea bună este că afectarea organelor este una uşoară, dar cu toate acestea, pentru 25% din pacienţi sunt implicate mai multe organe. Este important să aflăm dacă această afectare se diminuează sau există vreun grup pentru care ea poate deveni gravă” a declarat Amitava Banerjee, cardiolog şi profesor asociat la University College London, potrivit Adevarul.

De asemenea, s-a stabilit că pacienţii cu diabet prezintă un risc dubluîn cazul în care se infectează cu COVID-19,potrivit unui alt studiu al revisteimedicală britanice „The Lancet”.

„Vulnerabilitatea persoanelor cu diabet în timpul unei urgenţe de sănătate publică a devenit evidentă prin riscul de cel puţin două ori mai crescut de a dezvolta forma severă a bolii sau chiar de deces după ce sunt depistați cu COVID-19”, spune studiul.

Medicii şi oamenii de ştiinţă din mai multe ţări printre care Australia, China, Africa de Sud şi Statele Unite afirmă că persoanele cu un diabet slab controlat, comorbidităţi sau ambele sunt în mod special vulnerabile la COVID-19.

Aproximativ 4,2 milioane de persoane au murit anul trecut „ca urmare a acestei afecţiuni şi a complicaţiilor sale”, potrivit realizatorilor studiului, printre care se află oameni de ştiinţă de la Universitatea Chineză din Hong Kong şi de la Imperial College London.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI