Rectorul Universității din București, Marian Preda, a validat propunerea făcută de conducerea Facultății de Drept de exmatriculare a 45 de studenți care au fraudat mai multe examene online, anunță Edupedu.
„Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciun dubiu că studenții în cauză au încălcat în mod evident și repetat la mai multe examene din sesiune regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut că au fraudat examenele. În calitate de rector al Universității București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de consiliul Facultății de Drept”, a declarat rectorul Universității București.
„Avem o anomalie statistică absolută a rezultatelor, avem o anomalie statistică a timpului de lucru mediu: mulți studenți au ieșit din examenul de o oră după 20 de minute, marea majoritate aproape au terminat după jumătate din timpul de lucru”, a declarat decanul Facultății de Drept, la acel moment, potrivit edupedu.ro.
Decanul și Consiliul Facultăţii au înaintat această propunere rectorului după ce s-a descoperit că tineriiau copiat împreună la examenele onlinedin sesiunea care s-a încheiat recent. Este vorba despre o decizie în premieră în cadrul acestei instituții de învățământ superior din România.
49 de studenți din anul I au creat grupuri paralele, prin intermediul cărora rezolvau la comun subiectele de examen, informeazăEduPedu. Răzvan Dincă, decanul Facultății de Drept, din cadrul Universității București, s-a declarat șocat de amploarea evenimentului și de modul de operare al studenților.
Conducerea Facultății de Drept a anulat un examen online susținut simultan de 770 de studenți și astfel, s-a pornit o anchetă disciplinară față de profesoara Simona Cristea, cea care a organizat examenul.
Despre situația zecilor de studenți de laFacultatea de Dreptcare au fost implicați în fraudarea examenelor onlinea vorbitși ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
„Nu aș vrea să stigmatizăm o instituție care a sesizat acest aspect cu bună credință. Atâta vreme cât nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizarea și asigurare, această evaluare ridică semne de întrebare nu numai în acestă situație, ci în multe alte situații. Este un caz în care a fost semnalată această situație, dar nu înseamnă că e singurul”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.