Strategia Cabinetului Nicolae Ciucă pentru școli și grădinițe: Redeschiderea, doar când rata de infectare la nivel național scade sub 6 la mia de locuitori

Strategia Cabinetului Nicolae Ciucă pentru școli și grădinițe: Redeschiderea, doar când rata de infectare la nivel național scade sub 6 la mia de locuitori
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cu mici șanse de învestire, Cabinetul Nicolae Ciucă și-a făcut planul pentru măsurile pe care ar urma să le implementeze în educație, în contextul COVID-19. Potrivit programului de guvernare, școlile și grădinițele ar urma să se redeschidă cu prezență fizică abia după ce rata de infectare va scădea sub 6 la mia de locuitori. În prezent, rata de infectare este de peste 10 la mie.

De asemenea, în baza acestei propuneri, ar urma ca masca să fie obligatorie în aer liber doar în spațiile algomerate.

Pe 30 octombrie media ratei de infectare la nivel național era, pentru ultimele 14 zile, de 10,07 cazuri la mia de locuitori, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Cele mai mari rate de infectare erau în Ilfov și București.

Când va fi votat Cabinetul Ciucă, în Parlament

Lista miniștrior Cabinetului Nicolae Ciucă a fost depusă la Parlament în ziua de sâmbătă. Marți ar urma să fie audiați miniștrii propuși în comisiile de specialitate, iar miercuri ar urma să se voteze.

Sâmbătă, 30 octombrie, Nicolae Ciucă, vizibil emoționat, a oferit câteva declarații.

„Programul de guvernare este centralizat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență. Este centrat (n. r. – se bâlbâie)… Îmi cer scuze. O altă prioritate e legată de cea de creșterea prețului la alimente. A treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând.

Structura programului de guvernare e centrată pe acest aspect. Sunt încrezător că putem continua ce a fost realizat. Programul de guvernare nu e unul nou. Am asigurat partea asta de continuitate”, a declarat Nicolae Ciucă.

Programul de guvernare poate fi consultat aici.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`