Straniul caz al unui militar condamnat după ce și-a luat înapoi bijuteriile făcute cadou fostei iubite. Femeia a murit a doua zi

Straniul caz al unui militar condamnat după ce și-a luat înapoi bijuteriile făcute cadou fostei iubite. Femeia a murit a doua zi
Sursa foto: Pixabay

Un plutonier major a fost condamnat de Tribunalul Militar la 4 ani de închisoare pentru furt calificat, după ce ar fi luat înapoi o parte din bijuteriile pe care i le dăduse fostei sale iubite. El poate contesta sentința la Curtea Militară de Apel.

Acuzațiile aduse militarului

Până în iunie anul trecut, Vasile Ghețu a activat în cadrul unei unități militare din Bacău, scrie Ziarul de Iași.

El a divorțat de soție după ce s-a cuplat cu o colegă de serviciu. Însă relația cu noua iubită a durat doar trei luni, în perioada octombrie – decembrie 2020. În acest timp, el i-a dat mai multe bijuterii pe care la finalul relației i le-a cerut înapoi, însă femeia a refuzat.

În noiembrie 2021, plutonierul a luat telefonul fostei iubite, condiționându-i restituirea de predarea bijuteriilor. La intervenția poliției, el a trebuit să predea telefonul fără a-și recupera bijuteriile.

Pe 3 martie 2022, spun procurorii, Ghețu a intrat în apartamentul fostei iubite și și-a luat înapoi bijuteriile – trei inele, trei brățări și două perechi de cercei, în greutate totală de 17 grame. De alte bijuterii din casă nu s-a atins. Femeia și-a dat seama în aceeași zi că a fost prădată.

Militarul, condamnat la închisoare în primă instanță

În instanță, militarul a negat furtul, spunând că în perioada respectivă se afla la un curs și că niciodată nu a avut cheie de la apartamentul fostei partenere.

Numai că pe cutia de bijuterii au fost găsite amprentele lui, lucru ce nu a putut fi explicat.

De asemenea, prezența lui Ghețu în preajma blocului în care locuia fosta iubită fusese suprinsă de camerele video din zonă, ca și de antenele de telefonie. De altfel, însăși dispariția selectivă a bijuteriilor arăta tot spre el.

Tribunalul Militar a considerat că Vasile Ghețu minte în apărarea sa și l-a condamnat la 4 ani de închisoare pentru furt calificat. De asemenea, a fost obligat la plata a 4.175 lei, valoarea a 17 grame de aur, către fiul minor al fostei sale iubite. Asta deoarece femeia a murit a doua zi după furt, din cauze independente acestor evenimente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`