Strângere de fonduri pentru un transplant care i-ar putea salva viața unui copil diagnosticat cu un tip rar și foarte agresiv de cancer al sângelui

Strângere de fonduri pentru un transplant care i-ar putea salva viața unui copil diagnosticat cu un tip rar și foarte agresiv de cancer al sângelui
Foto: Pixabay

Familia unui băiețel diagnosticat cu leucemie mielomonocitară juvenilă (LMMJ), un tip rar și foarte agresiv de cancer al sângelui, a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a-l duce pe copilul în vârstă 3 anișori la o clinică din Germania care i-ar putea salva viața cu un transplant de măduvă osoasă.

Până la ora de redactare a articolului, s-au adunat 54.720 de lire sterline din necesarul de 400.000.

Cei interesați să doneze o pot face AICI

Băiețelul a fost diagonisticat cu LMMJ, un tip de leucemie foarte rar, agresiv și greu de tratat

„În seara zilei de 5 mai în acest an (2023), l-am dus pe Adam, frumosul, curajosul nostru fiu în vârstă de 3 ani, la Urgențe deoarece nu se simțea deloc bine, cu tuse și răceală puternică. Au făcut niște analize de sânge și au descoperit niște rezultate anormale, care nu puteau fi explicate pe deplin. S-a crezut că infecția era cauza cea mai probabilă a rezultatelor anormale, însă a fost acesta stadiul în care doctorii au spus pentru prima oară că ar putea fi și o problemă oncologică.

Să auzi cuvântul cancer cu referire la copilul tău este absolut infernal. Nu voi uita niciodată încăperea, momentul sau doctorul care, fără tragere de inimă și foarte trist, ne-a spus că devine realitate cel mai mare coșmar al nostru. Lumea noastră s-a prăbușit rapid”, spune mama băiatului, în mesajul de pe platforma de donații.

Micuțul și-a petrecut următoarele săptămâni prin spitale, iar într-un final s-a confirmat că suferă de LMMJ.

„LMMJ este un tip de leucemie foarte rar, foarte agresiv și greu de tratat. Singurul tratament cunoscut care oferă speranța unei vindecări pe termen lung este transplantul de măduvă osoasă. Prognoza lui Adam este scăzută din cauza unui număr de factori, printre care: vârsta și numărul de trombocite, și procentul de HbF la momentul diagnosticului, precum și faptul că LMMJ a lui Adam este determinată de două mutații cu risc ridicat. Adam bifează toate căsuțele cu risc foarte ridicat pentru LMMJ și, drept urmare, este clar că are nevoie de un transplant de măduvă osoasă pentru a-i salva viața”, mai spune mama curajosului băiețel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`