Strămoșii omului erau canibali și se mâncau între ei, în urmă cu 1,45 milioane de ani

Strămoșii omului erau canibali și se mâncau între ei, în urmă cu 1,45 milioane de ani

Un studiu sugerează că, în urmă cu cel puțin 1,45 milioane de ani, strămoșii noștri au avut un comportament canibalist, după cum reiese din semnele de tăiere de pe un os de picior fosilizat, care indică folosirea uneltelor de piatră pentru a se măcelări unii pe alții.

Probabil, homininii se mâncau între ei pentru a supraviețui

Oamenii de știință au descoperit urme de tăieturi pe un os de picior fosil al unei rude a omului modern, indicând că uneltele de piatră au fost folosite pentru măcelărire, posibil în scopuri canibalice.

Osul stâng al tibiei, vechi de 1,45 milioane de ani, descoperit în Kenya, avea nouă urme de tăieturi care seamănă foarte bine cu cele făcute de uneltele de piatră folosite la acea vreme, arată Telegraph.

Această descoperire reprezintă cea mai veche dovadă cunoscută de comportament canibalistic în rândul rudelor noastre evolutive.

Cercetarea, publicată în Scientific Reports, sugerează că, probabil, homininii se mâncau între ei pentru a supraviețui mult mai devreme decât s-a recunoscut anterior.

Dr. Briana Pobiner, cercetătorul principal al proiectului, a descoperit tibia fosilizată în timp ce cerceta prădătorii preistorici dintr-o colecție de muzeu.

Ea a declarat: „Informațiile pe care le avem ne spun că homininii mâncau probabil alți hominini cu cel puțin 1,45 milioane de ani în urmă”.

„Există numeroase alte exemple de specii din arborele evolutiv uman care se consumă între ele pentru a se hrăni, dar această fosilă sugerează că rudele speciei noastre se mâncau între ele pentru a supraviețui mai mult decât am fi vrut să recunoaștem.”

Dr. Pobiner a mai spus: „Aceste semne de tăiere arată foarte asemănător cu ceea ce am văzut pe fosilele de animale care erau prelucrate pentru consum. Cel mai probabil, carnea de pe acest picior a fost consumată și a fost mâncată pentru nutriție”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`