Stelian Tănase, despre lupta dintre DNA și politicieni: Arestul preventiv a devenit o obsesie a procurorilor. Criza instituțională și constituțională este deja declanșată. Hai acasă, începe lupta de clasă!

Stelian Tănase, despre lupta dintre DNA și politicieni: Arestul preventiv a devenit o obsesie a procurorilor.  Criza instituțională și constituțională este deja declanșată. Hai acasă, începe lupta de clasă!

 Șeful TVR Stelian Tănase este de părere că lupta DNA-politicieni ia o întorsătură care se aseamănă cu episoadele justițiare staliniste din anii 1948-1953.

“> cf. preceptelor staliniste se tot ascuțea cu fiecare zi. Se înscena pentru nevoi de propagandă. Se organizau show-trials pentru răfuiala cu adversari politici reali sau imaginari. Acele procese au fost episoade feroce, tragi-comice, ale luptei de clasă, dar și prilejuri de spectacole in care se dramatizau pentru public și presa străină conflictele interne , mai ales cele din nomenklatura. Se găseau țapi ispășitori pentru eșecuri. Se eliminau unii pe alții. Adversarii erau umiliți mai întîi, in mari campanii duse de Pravda și Isvestia. Apoi trimiși la Lubianka. Bref, am impresia că și la Bucuresti, asistăm cu mici modificări la ascuțirea luptei de clasă. In joc – o singură miză : puterea politică. Dar și ingredientele ei – pozitiții, prestigiu, faimă și fff multi bani”, scrie Tănase pe blogul personal.

Analistul politic condamnă modul în care procurorii anticorupție aleg să procedeze în cazul audierilor. Așa numitul “spectacol al cătușelor” menține atenția publicului și crește cota de popularitate a DNA. Scriitorul prezintă cazul primarului Sectorului 1, ridicat de pe Aeroportul Opopeni și dus cu mascații direct la sediul DNA Ploiești, unde a fost reținut pentru o noapte, ulterior fiind acuzat de corupție și cercetat sub control judiciar.

“Puternicul personaj de la vîrful PNL a fost luat pe sus în prezența a zeci de camere tv. A fost una dintre inscenările cele mai sofisticate din ultimii ani. Scenarist tare de tot, de regizor ce să mai vorbesc! Toate ingredientele unui thriller. Spectacol de mare montare, Hollywood. Pe lîngă anihilarea unui om puternic de la liberali, s-a urmărit și spectacolul. Chestia trebuia să se întimple neapărat la televizor, să vadă toată lumea, pe toate canalele cum se prăbușeste cineva în politică de 25 de ani. Stîlp al PNL, om din apropierea lui Klaus Iohannis”, afirmă șeful TVR.

“Putea fi invitat la Parchet a doua zi”, mai spune Tănase. “Arestul preventiv a devenit o manie, o obsesie a procurorilor. Nici nu cred că există o explicație plauzibilă la această  meteahnă decit aceea ca a existat dorința de a face spectacol. Izvorăște aceasta dorință din pofta de a se evidenția a unor procurori? din dorința cuiva de a se răzbuna operație executată la ordin!? De a distruge neapărat pe cineva!? E aici un episod al luptei de clasă în care liberalii de data asta sunt loviți unde-i doare mai tare de adversarii lor politici !? Nicio grijă, cafteala nu se temină aici, urmează alții. In cîteva zile veți avea și alte capete oferite pe tavă”, adaugă acesta.

Tănase se arată revoltat de jocul procurorilor DNA și consideră că instuituțiile publice sunt folosite în “răfuieli personale și de clan”.

“Aici e vorba despre procurori chemați să participe la dispute politice și de tip mafiot. Ca și în jocuri de tip „ba pe-a mă-tii”. Și asta nu e a bună. Ideea că „dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine” se practică de la o vreme cu prea mare lejeritate. Și încrengătura e mult mai încurcată decît pare la prima vedere. Aici se afla multe afaceri, contracte, etc. distribuția de resurse – esența politici. E un război declarat între mai multe clanuri în care sunt legați oameni politici de top, rude ale unor inși cu putere, averi și influență. Va cîștiga cine va rămine în ultima repriză în picioare, nedoborît”, mai scrie în articoul publicat pe stelian-tanase.ro.

Relația dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta este din ce în ce mai tensionată. Șeful statului i-a cerut demisia șefului Executivului după ce acesta a fost să dea declarații la DNA. Ulterior, Ponta a spus că Iohannis face jocurile PNL și că nu este un președinte echidistant.

“Partida așadar se joacă la vîrf și are mize foarte mari. (…) Vom vedea cum va evolua acum situația. Criza instituțională și constituțională este deja declanșată și va dura – dacă nu se produce un eveniment neașteptat- cel puțin pînă la alegerile parlamentare din noiembrie 2016.

Așa că hai acasă, începe lupta de clasă !”, conchide Tănase.

 

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei