Ștefan Pălărie (USR): „Profesorii stau pe un butoi cu pulbere din cauza nerespectării promsiunilor Guvernului”

Ștefan Pălărie (USR): Profesorii stau pe un butoi cu pulbere din cauza nerespectării promsiunilor Guvernului
Sursa foto: Pixabay.com

Senatorul USR Ștefan Pălărie a criticat miercuri, într-o intervenție pentru emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, faptul că Guvernul nu își respectă promisiunile pentru profesori. Persoanlul din învățământul preuniversitar este obligat să justifice prin rapoarte de activitate primele didactice pe care le încasează pentru participarea la cursuri de formare profesională:

„Una din primele oferte penibile ale Guvernului de atunci din mai când s-au declanșat cele mai mari proteste și cel mai mare conflict de muncă în învățământ, cele mai mari greve din ultimii 18 ani, Guvernul a venit și a spus duceți-vă acasă, stați liniștiți că vă rezolvăm demnitatea meseriei, avem grijă de voi dându-vă niște prime de carieră.

Profesorii nu s-au oprit cu conflictul de muncă atunci pentru că au simțit efectiv că numai de asta nu aveau nevoie. Din păcate și la implementare, tot batjocoră se numește ceea ce se petrece acum. Că este finanțat din fondurile europene, că este finanțat complementar sau în totalitate prin fondurile de urgență ale Guvernului, pentru că este o nebunie ce se petrece și în spatele acestei vești bune, avem și această situație că mai degrabă este prezentă sub forma unui pericol, avem o situație în care oricum corpul profesoral și cu precădere cel preuniversitar dar și cel universitar e pe un butoi cu pulbere referitor la nerespectarea promsiunilor Guvernului de a închide cu Legea salarizării. Când profesorii sunt cu nervii întinși la maxim să mai vii și cu astfel de birocrații suplimentare inutile.

Aceste cursuri de formare profesională în multe dintre domenii, nu există, nu sunt furnizori pentru așa ceva. În momentul în care nu mărești salariile profesorilor din preuniversitar, spunând că avem grijă de voi, vă dăm prime de carieră dar apoi modul în care e implementată prima de carieră îi lasă pe afară și îi dezgustă pe profesori nu arată decât încă un val de umilință și de batjocură”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`