Ștefan Etveș: Portul Constanța este blocat odată cu începerea războiului. Statul român nu face nimic. Dezvoltarea infrastructurii rutiere din port a rămas în urmă cu cel puțin 30 de ani (VIDEO)

Ștefan Etveș: Portul Constanța este blocat odată cu începerea războiului. Statul român nu face nimic. Dezvoltarea infrastructurii rutiere din port a rămas în urmă cu cel puțin 30 de ani (VIDEO)
captură video B1 TV

Portul Constanța este blocat odată cu începerea războiului din Ucraina, a declarat Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile Noastre”, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Ștefan Etveș, pe B1 TV, despre situația din Portul Constanța

„Portul Constanța este blocat odată cu începerea războiului din Ucraina. Sunt peste 500 de zile. Din acel moment, practic, știm foarte bine, România a devenit principala poartă de tranzit, de intrare și ieșire, a grâului din Ucraina spre Marea Neagră, spre Marea Mediterană, spre întreaga planetă, pentru că Ucraina este un exportator la nivel mondial de grâu și cereale. S-a încercat și se încearcă deblocarea portului prin acele investiții feroviare de zeci de milioane de euro”, a declarat Ștefan Etveș.

„Se vrea o investiție de un miliard de lei, dacă nu mă înșel, legat de tot ce înseamnă Portul Constanța la nivel feroviar, pentru că Portul Constanța este un port feroviar. Eh, culmea este că acest port este blocat de către tiruri. Sunt coloane kilometrice, sunt coloane care încep de pe Autostrada Soarelui, sunt tiruri care așteaptă zile întregi pentru a descărca grâul, cerealele din Ucraina”, a continuat el.

„Statul român nu face nimic. Guvernul nu face nimic. Ministerul Transporturilor, CNAIR se lăudau că vor pregăti o parcare pentru sute de tiruri, pentru a nu fi blocate autostrada și drumurile de acces către port. Ei bine, nu s-a întâmplat nimic. A trecut un an, un an și ceva, de când s-au lăudat cu o parcare. O parcare, nu vorbim de alte investiții, nu vorbim de dezvoltarea infrastructurii rutiere din port. Dezvoltarea infrastructurii rutiere din port a rămas în urmă cu cel puțin 30 de ani”, a mai spus realizatorul emisiunii „Drumurile Noastre”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`