Ștefan Etveș, despre accidentul feroviar din Gara Basarab: „Toate locomotivele și toate vagoanele expirate din vest, cu durata de viață depășită, sunt aduse în România” (VIDEO)

Ștefan Etveș, despre accidentul feroviar din Gara Basarab: Toate locomotivele și toate vagoanele expirate din vest, cu durata de viață depășită, sunt aduse în România (VIDEO)
Sursa foto: Facebook - CFR Călători

Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile noastre”, a comentat accidentul feroviar care a avut loc vineri în Gara Basarab. Până la acest moment, 15 persoane, cu leziuni minore, au fost asistate de către echipajele de prim-ajutor, dintre care 8 au fost transportate la spital, după ce o locomotivă a lovit un tren Regio Călători cu pasageri când era cuplată la vagoane.

Ștefan Etveș a spus despre acest incident că toate locomotivele și toate vagoanele expirate din vest, cu durata de viață depășită sunt aduse în România și folosite pe căile ferate:

“Se deschide cutia pandorei pe calea ferată din România, unde toate locomotivele și toate vagoanele expirate din vest, cu durata de viață depășită sunt aduse în România, sunt vopsite, le pune un număr de înmatriculare AFER-ul sau altă instituție măreață și în contextul de față aceste locomotive cu o vechime medie de 40-50 de ani, fără verificări tehnice, fără un ITP al căii ferate din România circulă și se întâmplă astfel de accidente.

Nu sunt răniți grav, nu sunt morți. În primul rând ar trebui AFER-ul, Ministerul Transporturilor să constituie încet, încet o celulă de criză despre tot ce înseamnă aceste mii de locomotive vechi aduse din vestul Europei, tot ce înseamnă trenurile vechi care ar trebui tăiate la fier vechi sunt în România și românii circulă cu aceste, de multe ori noi le-am numit trenuri ale morții, pentru că acea locomotivă nu mai avea frână. Bine că nu a existat viteză și că oamenii nu au pățit absolut nimic grav”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`