Strategia de vaccinare anti-COVID, aprobată în CSAT. Klaus Iohannis: Este foarte posibil ca la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranșă de vaccin, un număr de aproximativ 1 milion de doze

Strategia de vaccinare anti-COVID, aprobată în CSAT. Klaus Iohannis: Este foarte posibil ca la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranșă de vaccin, un număr de aproximativ 1 milion de doze
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, că strategia națională de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost aprobată în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar la începutul anului viitor este foarte posibil ca România să primească prima tranșă de vaccin.

Președintele Klaus Iohannis, despre strategia națională de vaccinare împitriva noului coronavirus

”A fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită, strategia este una foarte bine lucrată. Ea a fost aprobată în cadrul Guvernului, acum este aprobată și în CSAT. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile și foarte multe detalii despre vaccinare.

Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului pe larg, mâine. Vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar și pentru publicul specializat. Va exista inclusiv un site dedicat.

Este foarte posibil ca la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranșă de vaccin.Este posibil să avem o primă tranșă cu un număr de aproximativ 1 milion de doze”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis:În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc

În acest context, șeful statului a subliniat încă o dată că vaccinarea populației va fi voluntară și a dat asigurări că tipurile de vaccincare vor ajunge în România sunt sigure. De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că, potrivit datelor existente în acest moment, peste 80% dintre cadrele medicale își doresc să se vaccineze anti-SARS-CoV-2.

”În prima tranșă va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, sigură, este eficientă și se face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european.

Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești, printre medicii de familie și sunt foarte bucuros să constat că deja intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Deja persoanele informate din zona medicală doresc, în proporție de peste 80% vor să se vaccineze. Este un lucru foarte bun și dacă toate merg așa cum sunt planificate, este posibil ca până în vară să terminăm prima campanie de vaccinare”, a mai spus Iohannis.

Iohannis:Suntem bine pregătiți

Referindu-se la Centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, șeful statului a precizat că este vorba despre un proiect pilot și a explicat cum vor fi organizate centrele de vaccinare din țară.

”Așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare propriu-zisă și o zonă de așteptare după vaccinare. Există un registru electronic unde vor fi înregistrate toate vaccinările, un registru, evident, confidențial. Este nevoie de o evidență din mai multe puncte de vedere. Specificul mai multor tipuri de vaccin este că necesită vaccinare în două tranșe la un interval care va fi comunicat.

Suntem bine pregătiți. Așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că, personal, sunt foarte mulțumit de munca depusă de Ministerul Sănătății. Abia aștept să vină vaccinul și să terminăm cu această campanie, să ne apucăm de reconstrucție, să refacem tot ce a fost lăsat mai încet, să reponim economia și să reajungem la normalitate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri