Înainte de a se prezenta la DNA, pentru a i se aduce la cunoștință instituirea sechestrului asigurator asupra averii în doasarul Tel Drum, Liviu Dragnea a avut marți o întâlnire de taină cu deputatul Georgian Pop, informează surse antena3.ro.
La începutul lunii noiembrie, o turistă româncă, Irina Vasilescu, l-a zărit și l-a fotografiat pe Liviu Dragnea în sala de așteptatre a aeroportului din Viena, se pare în compania lui Georgian Pop, fost preşedintele al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, acualmente deputat PSD.
Site-ul „Comisarul” dezvăluia atunci că Dragnea s-ar fi deplasat pe traseul București- Viena-Bratislava-Viena-București și s-a fi întâlnit la Bratislava cu fostul șef al SRI, Florian Coldea. Și că n-ar fi fost pentru prima dată când șeful PSD dădea, la sfârșit de săptămână, câte o tură peste graniță, pentru a s întâlni cu indivizi care-i transmiteau diferite informații.
Marți, procurorii DNA au decis să pună sechestru pe averea persoanelor implicate în dosarul Tel Drum, inclusiv pe cea a lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților. Suspecţii din dosarul respectiv au fost notificaţi şi urmează să vină la sediul DNA pentru a li se aduce la cunoştinţă faptul că averea lor va fi pusă sub sechestru. Procurorii încearcă astfel să recupereze preventiv prejudiciul din acest dosar, care este estimat la 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei.
În data de 13 noiembrie, DNA a declarat oficial că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene și a favorizat favorizarea compania Tel Drum prina acordarea preferențială de contracte. Faptele au fost săvârșite în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
După aflarea instituirii sechestrului, Dragnea a declarat: „Noi încă mai credeam și încă mai credem că putem deveni o țară normală în care nu afli din presă lucrurile astea, informații date pe surse. Am fost făcut țap ispășitor la referendumului în 2012, pentru că trebuia să se păstreze cinstea obrazului cuiva, de la cele două milioane de voturi fraudate, după ce au votat 7.4 milioane de români, am fost condamnat pentru că s-au trimis niște SMS de la partid, acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiției de către oameni care se ascund (…) O să merg la DNA, ca să iau în primire sechestrul, urmează probabil și sechestrul pe viață. Nu am cu ce să fiu șantajat, dar o să avem timp să vorbim”.