Stațiunea în care prețul unui șezlong este cât o noapte de cazare în Costinești. „Oamenii au devenit lacomi”

Stațiunea în care prețul unui șezlong este cât o noapte de cazare în Costinești. „Oamenii au devenit lacomi”
Foto: Pixabey

Insula Hvar din Croația este una dintre destinațiile favorite ale turiștilor, de când țara a aderat la zona euro, dar prețurile au explodat cu mult față de cum erau cândva. O turistă a rămas șocată când a văzut căt costă un șezlong.

Niav, o influenceriță foarte apreciată din Slovenia, a spus ce presupune, de fapt, o zi la plajă pe insula croată. Insula Hvar este un muzeu istoric-cultural și una dintre destinațiile preferate de turiști pentru vacanțele în Croația. Dar, după trecerea la euro, lucruri s-au schimbat semnificativ. Produsele alimentare, turismul, imobiliare, toate au acum prețuri mult mai mari decât înainte, iar o vizită în această țară a devenit un lux, informează Cancan.

„Croația a luat-o razna după ce a trecut la Euro. Acum imaginați-vă cum este pentru localnici… și cu salariul mediu în Croația, care este unul dintre cele mai sărace din UE. Păi imaginează-ți că trăiesc în Croația. La câți bani am, eu mănânc doar pâine și margarină, uneori când nu am margarină, pun doar puțin zahăr peste“,a spus tânăra.

Cât costă un șezlong

Influencerița a povestit că a avut un șoc imens atunci când a ajuns la plajă pe insula Hvar. Chiar dacă era o destinație necunocută pentru ea, patru ani au fost suficienți ca salariul ei să nu mai țină pasul cu scumpirile. Ea a mai spus că a mai fost în Croația în urmă cu patru ani, când își mai permite un sejur. Acum, un șezlong costă 40 de euro/ persoane pe plajă.

„Acum sunt în Hvar și nu m-am mai întors de vreo patru ani. Și, bineînțeles, Croația a trecut la moneda euro acum. Ghiciți cât costă un pat de zi la celebrul bar de pe plaja Hula Hula? 40 de euro de persoană pe pat! Poftim!? Nu, nu este umflat prețul. Oamenii au devenit lacomi, un apartament de 3 stele era 30€, acum 70, 80, 100 de euro.

Din la Slovenia în Grecia cu mașina, 5 persoane! 19 zile de vacanță m-au costat mai puțin decât 10 zile pe coasta croată. Păi eu sunt din Slovenia, slovenii merg mereu în vacanță în Croația. Dar anul acesta călătoresc în Tenerife pentru că este și mai ieftin…“, a mai spus Niav într-un clip video pe TikTok.

Insula Hvar este considerate una dintre cele mai frumoase destinații din Croația. Este situate lângă Dalmația centrală, în largul rivierei Makarska, între insulele Brac, Vis și Korcula.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)