Staţiunea de pe litoralul românesc unde s-a format un fuior cu aspect de tornadă. Turiştii s-au adăpostit urgent pe unde au putut

Staţiunea de pe litoralul românesc unde s-a format un fuior cu aspect de tornadă. Turiştii s-au adăpostit urgent pe unde au putut
Sursa foto: Captura video Observator

Vremea nu e cea mai bună pe litoralul românesc în această perioadă. Se pare că vara se apropaie de final și vine toamna.

Vreme rea pe litoralul românesc, în această perioadă

În ultimele două zile, a plouat şi a bătut vântul extrem de tare la mare. În Tulcea, ploile au adus viituri, iar în Brăila şi Galaţi, au fost furtuni cu grindină, informează Observator.

Un fuior care semăna cu o tornadă a apărut la Mangalia şi i-a avertizat apoi pe turiştii de la Saturn că trebuie urgent să se adăpostească în locurile unde sunt cazați.

Sursa foto: Captura video Observator

Faleza a fost inundată la Mamaia şi Năvodari, din cauza ploilor extrem de puternice. Turiștii care aveau concediile programate la mare în această perioadă au avut nevoie de haine mai grosuțe, de hanorace, din cauza temperaturilor mai scăzute.

„Ne chinuim şi noi cu vremea”. „Ieri am mai fost în satul de vacanţă, în centrul vechi, prin oraş. Asta era ultima zi de vacanţă. Am încercat să ne jucăm puţin cu copiii, dar vremea nu ţine cu noi astăzi”, au declarat turiştii.

Unii turişti s-au încăpăţânat să înfrunte valurile mării, chiar dacă salvamarii au ridicat steagul roşu, care anunţa pericol de moarte.

„Deşi în mare parte a plouat, turiştii tot ies la plajă.  Şi mâine vom sta în alertă”, a precizat Alexandru Ivan, salvamar.

Cum va fi vremea la mare în perioada următoare

Abia la prânz, vremea s-a mai îmbunătățit pe litoralul românesc. Meteorologii au anunțat că și mâine va ploua. Au anunţat vreme instabilă, ploi şi vânt. Vremea a fost foarte furioasă în toată Dobrogea.

Ploile torenţiale s-au transformat în torenţi la Malcoci, în apropiere de Tulcea. Viitura a brăzdat localitatea, iar apele au crescut atât de mult, încât pompierii şi-au pregătit bărcile gonflabile, ca să ajute sinistraţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`