Stațiunea de pe litoral care l-a dezamăgit pe reprezentantul agențiilor de turism: „A rămas la urmă, deși are un grad de ocupare mare. Au multe vile, pensiuni, prețuri mici” (VIDEO)

Stațiunea de pe litoral care l-a dezamăgit pe reprezentantul agențiilor de turism: „A rămas la urmă, deși are un grad de ocupare mare. Au multe vile, pensiuni, prețuri mici” (VIDEO)
Imagine de pe plaja din Costinești, din 19 august 2005. Foto: Hepta.ro / MMA / Vlad Stan

Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), a vorbit despre situația de pe litoral în perspectiva minivacanței de 1 Mai, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a spus că „dezamăgirea” sa este Costinești, care a rămas în urma celorlalte stațiuni românești de la Marea Neagră.

Traian Bădulescu (ANAT), pe B1 TV, despre situația de pe litoral și stațiunea care l-a dezamăgit

Reprezentantul ANAT a explicat că de 1 Mai „merg mai puțin familiștii” la mare.

„De 1 Mai (…) este apanajul tinerilor, e o perioadă a distracției, merg mai puțin familiștii. La fel, subliniez (…), s-a dezvoltat mult – și mă bucură – sudul litoralului, Eforie Nord, Eforie Sud, care în acest an o să aibă plaje lărgite, ceea ce este bine, și stațiunile (…) de la Neptun-Olimp, până la Mangalia. S-au dezvoltat mai ales pe partea de turism de familie și ei merg de obicei din iunie până în septembrie.

Acum, de 1 Mai, majoritatea hotelierilor deschid în 2 Mai, Vama Veche, e normal, e tradiție, și în Mamaia-Mamaia Nord pentru cluburi și distracție, atât. În rest, majoritatea celorlalți deschid cam după 20 mai”, a declarat Traian Bădulescu.

El a spus că este „dezamăgit” de Costinești.

„Litoralul, să știți, totuși, s-a dezvoltat mult. Am fost și eu, l-am vizitat an de an, de câteva ori, s-a dezvoltat față de acum 20 de ani. Să nu rămânem cu imaginea de acum 20 de ani. Din păcate, dezamăgirea mea este Costineștiul, pentru că până la urmă Vama Veche e o stațiune a nonconformismului, a debordanței și are un rol foarte important, Mamaia-Mamaia Nord, știm bine, cluburi, prețuri mai mari, dar Costinești era stațiunea tinerilor, studenților, elevilor și ar trebui investit și acolo. E păcat de Costinești, Costinești era fanionul tineretului, până la urmă, pe litoral.

A rămas la urmă Costineștiul, deși are un grad de ocupare mare. Pentru că au multe vile, pensiuni, prețuri mici”, a continuat Traian Bădulescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie