Stațiunea de la malul mării care are prețuri de două ori mai mari decât Mamaia. Cât costă aici o porție de hamsii și o apă minerală

Stațiunea de la malul mării care are prețuri de două ori mai mari decât Mamaia. Cât costă aici o porție de hamsii și o apă minerală
Sursă foto: Captură foto

În vacanța de Sfânta Maria, turiștii au luat cu asalt stațiunile din România. Deși majoritatea au fost pe litoral, mulți au vizitat și Gura Portiței, stațiunea unde Marea Neagră se întâlnește cu Delta Dunării. Surpriza turiștilor a fost că aici prețurile sunt duble față de cele din Mamaia, care este cea mai costisitoare stațiune de pe malul mării.

Gura Portiței este o locație de vis

Gura Portiței este o stațiune aleasă de turiști pentru liniște, apa cristalină, aerul curat și peștele proaspăt. În mini-vacanța de Sfânta Maria, turiștii au luat cu asalt această stațiune, însă mare le-a fost surpriza când au aflat costurile mari, care concurează cu cele din Mamaia, potrivit click.ro. 

Această stațiune este unică în Europa, deoarece este locul unde Marea Neagră e întâlnește cu Delta Dunării. Satul de Vacanță de la Gura Portiței se află pe limba de nisip ce separă cele două ape, iar aici, turiștii pot vedea flora și fauna specifică atât Deltei, cât și a Mării Negre.

Acest paradis a fost descoperit în 1736, însă din 1998 au început lucrările de amenajare pentru a-l transforma într-o stațiune.

Care sunt prețurile la mâncare

Stațiunea are două restaurante, care au fost pline de turiști în acest weekend. Deși prețurile din meniu erau piperate, acest lucru nu i-a dat înapoi pe turiști din a încerca preparatele locale.

Un storceac de sturion costă 50 de ron, iar o porție mică de hamsii este la același pret. Apa plată sau minerală este vândută la prețul de 12 ron sticla de jumătate de litru. Un borș de pește costă 39 ron, salata de icre de știucă 72 de ron, iar o Gustare caldă a la Gura Portiței, cu pui de baltă și rapane la plită ajunge la 132 ron.

Cât costă cazarea la Gura Portiței

Satul de Vacanță de la Gura Portiței este situat între Marea Neagră și cele două lacuri din Complexul Razim-Sinoe, pe o limbă de nisip, la 50 de kilometri de Tulcea.

Un sejur de șapte zile la una dintre căsuțele de trei stele situată pe plajă costă 2989 lei pentru 2 adulți, fără mic dejun. Cazare în Dubla Vilă Anfisa, care are vedere la lac, ajunge la 5231 lei,  pentru 2 adulți, tot pentru șapte nopți și fără mic dejun.

Cum se ajunge la Gura Portiței

Ca să ajungi la Gura Portiței, trebuie să iei barca din portul Jurilovca, iar drumul nu este lung, de 10-15 minute. Prețul dus-întors cu barca cu motor de la Jurilovca la Gura Portiței este de 80 de ron.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`