Statistici alarmante! România, o țară tot mai PUSTIE și ÎMBĂTRÂNITĂ (VIDEO)

Statistici alarmante! România, o țară tot mai PUSTIE și ÎMBĂTRÂNITĂ (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

România a ajuns o ţară îmbătrânită şi depopulată! Este concluzia ultimului raport INS, care arată că avem din ce mai puţini tineri şi din ce în ce mai puţini lucrători care trebuie să susţină un număr în creştere de pensionari. Doi factori au contribuit major la depopularea României scăderea natalităţii şi emigraţia, care a crescut enorm după anul 2007.

DEZMĂȚ TOTAL CU CLEOPATRA STRATAN! APARIȚIE BOMBĂ FĂRĂ HAINE! ASTA E PREA DE TOT (GALERIE FOTO)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Între anii 2000 şi 2019, populaţia în mai multe judeţe a scăzut drastic, pe de o parte datorită migraţiei interne şi pe de altă parte datorită migraţiei către străinătate. Totodată avem scăderea natalităţii, care este depăşită de o mortalitate în relativă creştere şi care rămâne mult sub nivelul care ar asigura înlocuirea simplă a populaţiei.

ASTA E PREA DE TOT! LOREDANA GROZA, NOI IMAGINI DE INFARCT CU SÂNII LA VEDERE! DOAMNE, CUM A PUTUT SĂ APARĂ ÎN DIRECT (GALERIE FOTO-VIDEO)

Aceleasi statistici arată că multi dintre emigranti provin în special din judeţele cu populaţie numeroasă.Astfel, dacă în 2014 emigrau anual peste 6.500 de persoane doar din judeţele Iaşi, Prahova, Constanţa şi Bucureşti, în anul 2018 emigraţia intensivă s-a extins şi la judeţele Timiş, Bihor, Cluj, Mureş, Dolj, Argeş, Suceava şi Bacău.

De asemenea printre judeţele în care populţia scade constant se numără Sălaj, Tulcea şi Covasna.

BOMBĂ! OANA ROMAN A RUPT TĂCEREA DESPRE TOT CE A ÎNDURAT! A FOST, PUR ȘI SIMPLU, CĂLCATĂ ÎN PICIOARE, DAR NU A SPUS NICIODATĂ NIMIC (GALERIE FOTO)

Îngrijorător este faptul că vârsta dominantă a emigranţilor este situată în intervalul 25-29 ani.Impactul emigraţiei se resimte mai ales pe piaţa muncii: diminuându-se ponderea populaţiei active, creşte presiunea asupra celei rămase să susţină populaţia vârstnică, dependentă. Există implicaţii extinse şi asupra sistemelor de servicii sociale, de sănătate şi educaţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`