Stația Spațială Internațională a fost infestată cu un MICROB PERICULOS

Stația Spațială Internațională a fost infestată cu un MICROB PERICULOS

Stația Spațială Internațională a fost infestată cu un microb spațial, iar oamenii de știință atrag atenția că situația trebuie ținută sub observație, pentru că aceste organisme ar putea afecta sănătatea astronauților pe viitor.

Enterobacter este microbul buclucaș, iar specialiștii spun că bacteria este rezistentă la antibiotice. Aceasta a fost găsită la toaletă, dar și în zona în care astronauții fac exerciții. E genul de bacterie cel mai adesea asociata cu spitalele, care infecteaza pacientii cu sistemul imunitar deja compromis si care poate cauza mari probleme, din moment ce niciun antibiotic sau foarte putine o pot extermina.

Spre norocul astronauților, pentru moment, acest tip de bacterie nu este unul patogen pentru om. Cu toate acestea, specialiștii sunt extrem de îngrijorați de această descoperire, dat fiindcă a fost găsită într-un mediu steril, unde oamenii au fost verificați temeinic.

Corpul omenesc are, în mod normal, foarte mulți microbi, majoritatea benefici. Îi purtăm cu noi oriunde mergem. Chiar și cu cele mai moderne și eficiente metode de sterilizare, nu îi putem eradica.

Exact asta s-a întâmplat și pe ISS, în ciuda radiațiilor și a nivelului mare de dioxid de carbon.

De menționat, totuși, că este prima oară când la bordul ISS se descoperă acest tip de bacterie, una asemănătoare din punct de vedere genetic cu cele trei tipuri care se găsesc pe Terra. Specia de bacterie gasită, Enterobacter bugandensis, e cea care omoară nou-născuții și pacienții cu sistemul imunitar compromis în spitale din estul Africii, dar și în Washington sau Colorado.

Deocamdată, niciunul dintre astronauți nu pare să sufere din cauza bacteriei. Ar mai fi de precizat că aceasta bacterie nu reacționează la multe tipuri de antibiotic, cum ar fi, printre altele, penicilina sau oxacilina.

Totuși, conform simulărilor pe calculator, există un risc de 79% ca această bacterie sa devină patogenă pentru om și să genereze o boală, se arată într-un raport publicat de jurnalul BMC Microbiology.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)