Statele UE oferă ajutoare pentru Ucraina, în criza de la granița cu Rusia. România a trimis echipamente medicale de urgență (VIDEO)

Statele UE oferă ajutoare pentru Ucraina, în criza de la granița cu Rusia. România a trimis echipamente medicale de urgență (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Pe măsură ce situația din Ucraina se agravează, statele Uniunii Europene încep să trimită ajutoare. Printre ele și România care a trimis echipamente medicale de urgență în țara vecină.

De altfel, într-o discuție cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, ministrul nostru de externe, Bogdan Aurescu a dat asigurări că România va sprijini Kievul cu tot ce poate.

Statele UE, ajutoare pentru Ucraina. România a trimis echipamente medicale de urgență

Ucraina a solicitat ajutorul Uniunii Europene încă de marți, prin mecanismul de protecție civilă. Cinci state au trimis deja ajutor, în special echipamente medicale.

Printre aceste cinci state se numără și România. Trebuie menționat faptul că Franța a trimis în Ucraina un spital  de campanie, dar și sute de corturi, medicamente, și echipamente de spital, esențiale în aceste momente.

Bogdan Aurescu a discutat cu omologul său din Ucraina, căruia i-a trimis și un mesaj de solidaritate și i-a dat asigurări cu privire la sprijinul României pentru Kiev.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bogdan Aurescu, discuții cu omolugul său de la Kiev cu privire la situația românilor din Ucraina

Cei doi au discutat și despre relațiile bilaterale România – Ucraina, Aurescu subliniind semnificația convorbirii telefonice între președinții Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski, din 1 februarie.

„Ministrul român de externe a accentuat în acest cadru necesitatea intensificării dialogului pentru soluționarea problemei drepturilor identitare, cu accent pe cele privind educația în limba română, ale etnicilor români, printre care finalizarea protocolului Comisiei mixte bilaterale privind minoritățile naționale și organizarea unei noi sesiuni a acesteia, recunoașterea inexistenței așa-zisei „limbi moldovenești”, cu efectele de rigoare.

Ministrul român a transmis un semnal privind importanța celor două minorități înrudite ca punți de legătură între cele două state, menționând necesitatea reflectării consistente și pozitive a contribuției comunității române în cadrul societății ucrainene, inclusiv în discursul public al autorităților”, se mai arată în comunicat.

Dmytro Kuleba a exprimat deschidere pentru conlucrare în vederea soluționării problemelor de pe agenda bilaterală, inclusiv cele privind comunitatea română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`